Ugye mindannyian emlékszünk arra, hogyKabát Peti korábban a televízióban mutatta be, hogy mi a kedvenc karácsonyi süteménye? Nos, a Mindmegette most megmutatja ennek elkészítési módját, hogy mi is el tudjuk készíteni az ünnepek alatt.
Íme Kabát Peti kedvenc desszertje / Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:
12 dkg liszt
12 dkg cukor
6 db tojás
lila ételfesték
2 dl tej
20 dkg kókuszreszelék
5 dkg vaj
Elkészítés:
A karácsonyi rolád elkészítéséhez külön edényekbe tesszük a lisztet és a cukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük.
Közben a cukor felét hozzáadjuk a kemény fehérjéhez. A sárgáját is felverjük, és hozzáadjuk a cukor másik felét. Utána a cukros tojássárgáját hozzáadjuk a kemény felvert fehér habhoz, és összekeverjük.
Utána hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, és összekeverjük. A kész tésztaalapot lila festékkel színezzük. Ha kész, kivajazott, lisztezett sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát. 160 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát.
A krémhez a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint cukrot. Majd beletesszük a vajat, és krém állagúra lassú tűzön összeforraljuk.
Ha a piskóta kész, a sütőpapíron hagyjuk, és ráöntjük a kókuszkrémet. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Amikor kész, levágjuk a végeit és kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét. Tálalhatjuk egészben vagy éles késsel felszeletelve. Tejszínhabbal és olvasztott csokival lehet még díszíteni ízlés szerint.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.