Hajdu: Jól döntöttek Háfra Noémiék - Kizárt a feszültség a kézilabda-kapitányok között

Nyártól két Fradi-klasszis bújik a győriek mezébe, Háfra Noémi és Schatzl Nadine tovább erősíti az itthon már-már verhetetlennek tűnő női kézilabda-szupercsapatot.

Nyártól két Fradi-klasszis bújik a győriek mezébe, Háfra Noémi és Schatzl Nadine tovább erősíti az itthon már-már verhetetlennek tűnő női kézilabda-szupercsapatot.

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai vezetője, Hajdu János úgy véli, könnyen előfordulhat, hogy egyoldalúvá válik a bajnokság, hiszen az újabb győri vérfrissítés hatására gyengül a Ferencváros, a Siófok és a DVSC sem lesz ütőképesebb, és egyelőre az Érd is ezer sebből vérzik.

Az exkapitány szerint nem lesz gond a válogatottban az átigazolások miatt © Nemzeti Sport

A Háfra, Schatzl kettős a Fradit hagyja el, és korábban Faluvégi Dorottya és Lukács Viktória szintén a Népligetből érkezett Győrbe – sorolta a női és férfi válogatottunk egykori kapitánya. – Persze azért ne féltsék a fővárosi zöld-fehéreket, mert abban biztos vagyok, hogy rövidesen „beszereznek” néhány játékost, mert a Fradinak muszáj, hogy jó csapata legyen! Hajdu János emlékeztetett arra, hogy a sportágukban nem újdonság a „cserebere”.

Háfra Noémi nyártól már az ETO-t erősíti © Micheller Szilvia/Nemzeti Sport

Korábban a Veszprém férfi együttese a legkiválóbb szege­dieket halászta el a Tisza partjáról. S hogy a nőknél a többiek szempontjából előnytelen-e a Győr felturbózása. Hajdu úgy véli, ez lényegtelen, a legfontosabb, hogy a játékos, az új gárda és a magyar válogatott is profitáljon a váltásból.

Ez is érdekelheti!

Hárman is koronavírusosak lettek a Szeged férfi kézilabdacsapatában

Kézilabda Eb – Megmentheti Dánia Európát

Ajajj! Fogadási csalás miatt vizsgálják az egyik magyar kézilabdázó csapatának meccsét

Gondot okozhatna, ha nem ez a két intelligens szakember irányítaná a válogatottat – szögezte le Hajdu. – Kizárt, hogy társkapitányok, Danyi Gábor, a Győr, és Elek Gábor, az FTC mestere között Háfráék vagy más játékos miatt feszültség alakulna ki. Persze számukra nagyon fontos a Fradi és a Győr sikere is, de mivel a két edző régi motoros a szakmában, a válogatott irányításakor biztosan egyfelé kormányozzák a csapat szekerét.

Schatzl búcsút int a Fradinak © Török Attila/Nemzeti Sport

Az exkapitány nem rejtette véka alá, hogy megérti a két kézilabdázó döntését.

Háfra sikereket óhajt – mondta. – Az utánpótlás-válogatottnál voltam az edzője, tudom, milyen elszánt, Bajnokok Ligáját, magyar bajnokságot akar nyerni a Győrrel. Schatzl pedig visszatér a Rába partjára, mert ha Görbicz Anita felhagy a játékkal, akkor Nadine személyében kész válogatott balszélsőhöz jut Danyi mester.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors