Emlékmezt kaptak a Könyves gyerekek

Álomvilágban él Könyves Norbert, aki két labdarúgó Nemzetek Ligája-meccsen összesen 70 percet játszott, és Szerbiát az ő góljával vertük 1-0-ra.
Álomvilágban él Könyves Norbert, aki két labdarúgó Nemzetek Ligája-meccsen összesen 70 percet játszott, és Szerbiát az ő góljával vertük 1-0-ra.

Amint egy szerető édesapához illik, Könyves válogatott mezzel lepte meg két gyermekét, Emánuelt és Szavannát. A csöppségek természetesen látták a tévében nemzeti együttesünk újonc csatárát, aki Belgrádban bámulatosan járt túl a szerbek eszén.

– Leírhatatlan érzés, köszönet a családnak, barátoknak, mindazoknak, akik végig támogat­tak, hittek bennem akkor, ami­kor nehezebb idők jártak – fo­galmazott megosztóján Könyves.

A vajdasági származású csatár vasárnap már a ZTE sikeréért küzd majd

– So­ha nem gondoltam, hogy el tudok jutni ide, de a szenvedély és a kitartás segített.

Vasárnap az élvonalban lesz dolga a ZTE színeiben, éppen volt csapata, a Paks ellen játszik idegenbeli bajnokit. Azon a pályán, ahol két szakaszban 29 gólt termelt. Aligha egyszerű a feladata, hiszen a Paks azzal a Bognár György edzővel erősített, aki két győzelemmel tette le a névjegyét. Az 58 éves mester nem számíthat a fiára, a technikás Bognár Istvánra, akit részleges combizomszakadás hátráltat.

Emánuel és Szavanna nagyon örült az édesapjuktól kapott válogatott mezeknek © Facebook

– Talán a következő fordulóban bevethető leszek.

Érdekes meccs elé néznek a társaim, elvégre Könyves emlékezetesen mutatkozott be a válogatottban– árulta el a kis Bogesz.

Ez az a pillanat, amivel örökre beírta magát a magyar focitörténelembe Könyves

Cseppnyi teher sem látszott rajta Belgrádban, veszélyes támadó. István szerint feltehető, hogy édesapja külön gondot fordít Könyves semlegesítésére.

– Csapattársaim alaposan ismerik Norbertet, igaz, ő is tudja, mit lehet a védelmünk ellen tenni. Amennyiben a Paks nyer, megelőzi a jelenleg ötödik helyen tanyázó zalaiakat. Érdekesség: a két csapat legutóbbi meccsén (ZTE–Paks 3-3) az első gólt az akkor még a tolnaiakat erősítő Könyves szerezte.