ELŐDÖNTŐ

„Azonnal elájultam, mentő vitt kórházba' - Mészöly Géza súlyos sérülést idézett fel az Eb kapcsán

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.07.09.

A francia válogatott nyögvenyelős negyeddöntőt nyert meg Portugália ellen a labdarúgó Európa-bajnokságon, de most következik a java, hiszen a keddi elődöntőben (21.00, TV: M4Sport) a spanyolokkal néz farkasszemet.

- Az Eb-nek ebben a szakaszában kevés a gól, hiszen a tét óriási, ebből fakadóan óvatosak a küzdő felek – szögezi le Mészöly Géza, aki azonos értékű együttesnek nevezi a francia és a spanyol válogatottat. - Nem mondok újat azzal, hogy az ibériaiak játsszák a legszórakoztatóbb labdarúgást, ez feléjük billenti a mérleg nyelvét, bár játékmesterüket, Pedrit Toni Kroos csúnyán lerúgta, és nem játszhat már az Eb-n.

Mészöly Géza
Mészöly Géza Fotó: Török Attila

Az orrtöréssel bajlódó Kylian Mbappé játéka kérdéses, mert a portugálok ellen telibe találta sérült orrát a labda. Emlékezetes, a támadó  még az osztrákok ellen sérült meg, amikor belefejelt Kevin Danso vállába, és eltört az orrcsontja.

- Francia hírek szerint benne van a pakliban, hogy nem játszik. Szerintem Mbappé csakis azért folytatja még a küzdelmet, mert Európa-bajnok akar lenni. 

A legutóbb Újpesten dolgozó Mészöly emlékezett arra, amikor az 1998-1999-es bajnokságban az izraeli Asdódban futballozott, és neki is eltört az orrcsontja.

Azonnal elájultam, mentő vitt kórházba, összevarrták a szemöldökömet, és kezelték az orrcsontot. Persze három nap múlva azért újra pályán voltam, elvégre egy profi nem siránkozhat.

Mészöly kiemeli, Didier Deshamps szövetségi kapitány jól megszervezte a francia védelmet, mely az eddigi öt Eb-meccsen mindössze egy gólt kapott. Azt a lengyelek ellen 11-esből, amikor már a továbbjutása nem forgott veszélyben.

- Persze a spanyol támadójáték a többi Eb-válogatottéval nem vethető össze – teszi hozzá Mészöly.

A múltban a Las Palmasban futballozó Dajka László úgy véli, a vb-ezüstérmes gallokat ezen a meccsen nem téveszti meg, és nem is befolyásolja Spanyolország eddigi elsőrangú magabiztossága.

- Deschamps számos kiváló játékossal bír, ezért meglepheti a spanyolokat. Mivel tudásban teljesen azonos a két válogatott, egy gól dönt ide vagy oda, ugyanakkor 120 perces csata sem kizárt, amelynek végén esetleg büntetőpárbaj dönt - tippel Dajka.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek