VALLOMÁS

"Fáj, de a remény hal meg utoljára" – Michael Schumacher fia kiöntötte a lelkét

LL

Létrehozva: 2023.09.14.

Csak azért sem adja föl Mick Schumacher. Amíg a legkisebb esélyt látja, küzd azért, hogy valóra váltsa az álmát.

A hétvégi Szingapúri Nagydíjjal együtt már csak nyolc versenyhétvége van hátra a Forma–1 idei szezonjából. Vészesen fogy tehát Mick Schumacher ideje, hogy csapatot találjon magának, ahol nem tesztpilótaként (mint most, a Mercedesnél), hanem versenyzőként számítanak rá a 2024-es világbajnoki sorozatban. A hétszeres vb-győztes Michael Schumacher 24 éves fia nem kerget hiú ábrándokat, de még nem is adta föl az álmát.

Mick Schumacher szerint a Mercedesnél tesztpilótaként is jobb versenyzővé vált
Fotó: AFP

A remény hal meg utoljára. Amíg el nem kel az összes hely, van esélyem. 

Ráadásul az utóbbi két-három évben láthattuk, hogy a dolgok akkor is változhatnak, ha élő szerződésről van szó. Ezért aztán hiba lene feladnom a reményt. Természetesen ettől függetlenül, párhuzamosan gondolkodom a B-tervemen is. Nem tűztem magam elé fix dátumot, ami után azt mondanám, hogy oké, akkor most abbahagyom. Továbbra is a Forma–1 az álmom, és ezt az álmot a szívemben őrzöm 

– mondta a német sporthírügynökségnek a "kis Schumi". Utóbbiról csak akkor hajlandó bármit elárulni, ha végül nem jut versenyzői státuszhoz.

Már csak négy szabad hely maradt a jövő évi mezőnyben: kettő az AlphaTaurinál és egy-egy az Alfa Romeónál és a Williamsnél. Előbbi fiókcsapatként a Red Bull utánpótlásprogramjából válogat, az Alfánál szinte biztos a kínai Csou Kuan-jü szerződésének meghosszabbítása. Vagyis Schumacher fiának egyetlen esélye a brit istálló, amelynél nem is rosszak a lapjai, hiszen éppen a Mercedes látja el motorokkal, csapatfőnöke pedig az a James Vowles, aki a német pilótát protezsáló Toto Wolff korábbi beosztottja.

– Természetesen fáj, hazudnék, ha azt mondanám, hogy tetszik. Autóversenyző vagyok, az egyetlen, amit igazán akarok: nyerni. De szembe kell néznem a realitással, tovább dolgozni és továbbra is igyekezni minél többet megmutatni a tudásomból. Egy topcsapatnál dolgozva még szimulátoron is, sokat tanultam, jobb lettem. Az igazi Micket még nem láttátok – jelentette ki Mick Schumacher.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek