Otthon vagyok magazin: Légies, könnyed térelválasztás

A FÉMKERETES TÉRELVÁLASZTÓK KÜLÖNBÖZŐ HELYISÉGEK ÉS FUNKCIÓK SZEPARÁLÁSÁRA ALKALMAS, HANGULATOS TÉRELEMEK.
A FÉMKERETES TÉRELVÁLASZTÓK KÜLÖNBÖZŐ HELYISÉGEK ÉS FUNKCIÓK SZEPARÁLÁSÁRA ALKALMAS, HANGULATOS TÉRELEMEK.

Egyre divatosabbak a fémkeretes térelválasztók. Gyakorlati előnyeiket az anyaghasználat adja, ugyanis sem fából, sem műanyagból nem lehet olyan keskeny, finom szerkezetet létrehozni, amely nagyobb fesztávon is stabilan megállja a helyét. Ha a klasszikus fekete, kazettás megjelenés mellett döntünk, elkerülhetetlen a lofthatás. Fehér falakkal különösen szép, kontrasztos, friss látványt nyújt. Amennyiben az üvegtáblák tagolása nagyvonalúbb, a vasszerkezet színe pedig eltér a megszokottól, a térelválasztó hangulata is megváltozik.

Otthon vagyok

Otthon vagyok magazin kéthetente hétfőn a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Széles körben alkalmazható

Lakásokban leginkább ott használjuk, ahol légiesen könnyed térelválasztásra van szükség, ilyenkor jellemzően teljesen áttetsző üveg kerül a vaskeretekbe. A mai korszerű vasalatoknak és sínrendszereknek köszönhetően ez az elem arra is alkalmas, hogy egyetlen mozdulattal nyissuk és zárjuk a tereket akár 8-10 méter hosszan is, bár ilyen esetben már érdemes inkább alumíniumban gondolkodni, ami sokkal könnyebb anyag. Mindenekelőtt olyan helyiségek közé praktikus betervezni, amelyeket egyben és szeparáltan is használunk, ahol nem akarjuk gátolni a fény terjedésének útját, és nem zavar minket az átláthatóság. A rendelkezésre álló szabad terület nagysága szintén lényeges szempont, befolyásolja a megjelenést és a működést, például az ajtók nyílási irányát, típusát, azt, hogy toló vagy nyíló szerkezetet lehet-e beépíteni.

A szerkezet súlya rendkívül lényeges, de erre gyakran nem is gondolnak a laikusok. Egy 12 négyzetméteres vasszerkezet üveggel együtt 450-500 kg is lehet, amit el kell bírnia a födémnek éppúgy, mint a mennyezeti szerkezeteknek. Ezért elengedhetetlen a helyszíni felmérés.

A teljes cikket keresse az Otthon vagyok magazinban!