Koronavírus – 6 gyümölcs tipp az immunrendszer erősítésére

gyümölcsök
PUBLIKÁLÁS: 2020. augusztus 21. 14:15
Ne csak a narancsban gondolkodjunk

Ne csak a narancsban gondolkodjunk

Ha C-vitamin, akkor narancs – sokan elsőre erre szavaznának, pedig számos gyümölcs hozzásegíthet vitamin- és tápanyagtartalmával a jó közérzethez és az immunrendszer megerősítéséhez. Koronavírus idején ez különösen jól jöhet.

A koronavírus megjelenése és globális terjedése alaposan megrengette a világot. Mindennapjainkra is komoly hatást gyakorol.

Ha azonban csak az egészséget nézzük, a megfelelő védekezésen túl egy fontos teendőnk van: minél jobban óvni a szervezetünket. Immunrendszerünk megerősítésével kevesebb esélyünk van arra, hogy legyűrjön a koronavírus.

Az erős immunrendszer lehetővé teszi, hogy a szervezet megküzdjön a kórokozókkal. Az első lépés: az egészséges étrend. A C-vitamin azon tápanyagok közé tartozik, melyek jelentősen felpörgetik az immunitást.

A legtöbb embernek a narancs jut eszébe a C-vitaminról. Egy átlagos méretű ilyen gyümölcs csaknem 70 milligramm C-vitamint tartalmaz, vagyis kevesebbet, mint más, ugyanezt a vitamint tartalmazó gyümölcstípusok.

Lássuk, mit ehetünk még az immunrendszer erősítéséért – nemcsak koronavírus idején.

1.Guáva: ez a gyümölcs rendkívül tápláló, kalóriatartalma pedig meglehetősen alacsony. Egy guáva kb. 37 kalória, 8 gramm szénhidrát és 3 gramm rost. C-vitamin tartalma azonban sokszorosa a narancsénak. Legjobb a héjával együtt fogyasztani, persze miután alaposan megmostuk.

eper

2.Eper: ez a gyümölcs antioxidánsban gazdag, de C-vitaminnal és egyéb nélkülözhetetlen tápanyagokkal is bőven rendelkezik. Egy csészényi eperrel 100 mg C-vitamin jut a szervezetünkbe. Folsavot és más előnyös összetevőket szintén tartalmaz ez az immunrendszer erősítésére kiváló finomság, melyet a koronavírus idején is érdemes bevetni!

ananasz1

3.Ananász: valóságos erőműnek tartják a tápanyagok szempontjából az ananászt. Ez a mutatós gyümölcs számos elengedhetetlen ásványi anyagot és vitamint rejt magában. Egy csészényi feldarabolt ananász kb. 79 mg C-vitaminnal lát el bennünket. Mangánt is tartalmaz, amelyet ritkán találunk meg természetes ételekben. Az immunrendszer erősítése mellett erős csontokat és egészséges emésztőrendszert eredményez. Természetes vízhajtó, ezért a fogyásban is segíthet.

4.Mangó: nem véletlenül nevezik a gyümölcsök királyának. Kiváló nyári gyümölcs, amely nassolnivalónak is remek. Hozzájárul az általános egészséghez az immunitás erősítésével, de a fogyásban is számíthatunk rá. A-vitaminnal van tele, amely a szem egészségét támogatja. Egy közepes méretű mangó nagyjából 122 milligramm C-vitamint tartalmaz.

5.Papaya: egy másik finom gyümölcs, amely tele van C-vitaminnal. Egy csészényi ebből a finomságból 88 mg ilyen tápanyaggal lát el bennünket. Az emésztést ugyancsak segíti.

kiwi

6.Kiwi: a kiwi szintén tápanyag-gazdag gyümölcs, számos egészségügyi előnyökkel. Egy ilyen gyümölcsben kb. 84 mg C-vitamin van. Az immunerősítés mellett a kiwi K-vitaminnal és E-vitaminnal is felturbózza a szervezetet.

Válogassunk kedvünkre!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.