Előkerült Benkő László utolsó interjúja: „Csak abban bízom, hogy nem felejtenek majd el az emberek”

Utolsó interjúját a Ripost-nak adta Benkő László. Az Omega billentyűsét halála előtt egy héttel telefonon beszélt a lap munkatársa.

© Bors Archív

Szörnyű érzés, hogy még ki sem jött az ember az egyik betegségéből, már azon kell gondolkodnia, hogy elkaphatja a koronavírust, amibe bele is halhat. Nem tudom elfoglalni magam a falak közé zárva, nincs pillanat, hogy ne arra gondolnék, hogy beteg vagyok. Ha az embernek egyszer volt rákja, olyan traumát szenved el, ami után az összes boldog pillanatában azon retteg, hogy visszatér a daganat” – fogalmazott akkor Benkő László.

Hozzátette, a színpadon állva mindig megszűnt a külvilág számára. Nem volt betegség, magánéleti gond, csak a zene és a közönség.

Ezt is elvette a koronavírus-járvány és most itt ülök a lakásban, fejemben az emlékeimmel. Visszagondolok azokra az élményekre, amik megadattak és nem értem, hogy telt el ilyen gyorsan az idő. Csak a múltamon merengek, hogy vajon mikor döntöttem jól vagy rosszul. A jövőt nem látom ebben a pillanatban, csak abban bízom, hogy nem felejtenek majd el az emberek. Most úgy érzem, ha elmehetnék messzire, talán újra boldog lehetnék” – mondta elcsukló hangon a Ripost-nak Benkő László.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors