tradíció

Tóth Gabi életre szóló élményt szeretne adni a táborban

M. K.

Létrehozva: 2024.05.25.

Tóth Gabi őszinte részletességgel mesélt arról, hogy kislányán kívül milyen kötődése van a gyerekekhez és arról, hogy miért tartja nagyon fontosnak nyáron szervezett táborában a hagyományos értékrendeket.

Tóth Gabi Borsnak adott interjújában elárulta, hogy nem véletlenül kezdtek bele a tábor szervezésbe Mátéval, Gabinak ugyanis jó élményei maradtak gyerekkorából a táborok, Máténak pedig van tapasztalata a gyerektáborokkal, mert ő maga is csinált már korábban. A párnak nem titkolt célja, hogy a fiatalok életre szóló élménnyel térjenek haza.

Tóth Gabi
Tóth Gabi számára nagyon fontosak a családjából hozott hagyományok (Fotó: Ladóczki Balázs)

Vonzódnak hozzá a gyerekek

Az énekesnő, mint megtudtuk, kislánya óvodájába is fog majd menni éneket tanítani. Gabinak különleges kapcsolódása van a gyerekekkel, saját bevallása szerint a kisebbek és nagyobbak is mindig pozitívan viszonyulnak hozzá és ő is nagyon szereti a gyerkőcöket.

Hanni egy fantasztikus óvodába jár, sok természetközeli élményt adnak nekik. Örülök, hogy így van, mert számomra is nagyon fontos a természet közelsége és az otthonról hozott hagyományos értékrend. Ez igazán akkor nyert értelmet, amikor a kislányom megszületett, hiszen ekkor gondoltam át mélyen, hogy mi lesz az az érték, amit én át fogok tudni adni neki. A régi szokásokat, hagyományokat, amiket hozok a családomból, nehezen tudom elengedni és nem is akarom igazán, így próbálom őt is nevelni. Nyilván egy túlpörgött, modern világban nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, de nem lehetetlen.

Egy élet munkáját teszik bele

Az énekesnő a táborral kapcsolatban megosztotta velünk, hogy régi vágya teljesül, mert két olyan dologgal foglalkozhat egyszerre, amit imád, ráadásul hosszútávú tervei vannak vele.

Az éneklés a mindenem, a gyerekek pedig a szívem csücskei. Közösséget szeretnénk építeni, méghozzá olyat, ahol a közös élményekre évtizedekkel később is emlékeznek majd. Ha ez sikerül, az nekem már megéri. Lesz ének, néptánc, lovaglás, íjászat, gyöngyfűzés, ezek mind ahhoz az értékrendhez kapcsolódnak, amit a minap egy kedves ismerősöm gyönyörűen megfogalmazott és én is megosztottam. Hogy legyen a kezünkben valami olyan érték, amit itt tudunk hagyni a Földön, ha mi már nem leszünk. Igyekszünk jó dolgokat tenni és itt hagyni magunk után valamit ebben a zűrzavarban. Én így tudom igazán megélni azt, hogy milyen ember vagyok, talán nem kérdőjeleznek majd meg annyian, ami nagyon jó érzés, illetve az is, hogy ennyi szeretetet kapok.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek