Rejtély

Sámánszeánsz a siklósi erdőben: Veszélybe került VV Anett élete

2022. július 13. szerda 03:00

Hatalmas port kavart a minap a hír, miszerint a Való Világ egykori szereplőjére anyaszült meztelenül, összetörve talált rá egy idős férfi miután a siklósi erdőben részt vett egy sámánszertartáson. VV Anett egy tudatmódosító hatású teát ihatott, majd eltűnt az erdőben. A rendőrség kábítószer birtoklása miatt nyomoz.

Az elsődleges vizsgálatok után kiderült, hogy az egykori VV szereplő súlyosan megsérült, szilánkosra tört a bokája és a bordatörést is szenvedett azután, hogy július 10-én részt vett egy sámánszertartáson barátnője, Sáfrány Emese társaságában. 

Szőlőültetvényen találták meg

Úgy tudni, a „tea-szeánszon”, egy Ayahuasca nevű főzetből fogyasztottak a részvevők, ami erősen tudatmódosító hatású. Az első hírek szerint VV Anett miután részt vett a szertartáson bepánikolt és az erdőbe futott. A Baranya-megyei rendőrség nagy erőkkel kereste a lányt, körözést adtak ki rá. Kutyákkal, drónokkal eredtek a nyomába, ám végül egy kapálni induló idős férfi talált rá a hölgyre ruha nélkül törött csontokkal egy szőlőültetvényen. Anettet egy sürgősségi osztályra szállították, ahol hatórás műtétet hajtottak rajta végre.

Magányos volt, lelki feltöltődésre vágyott

A Bors megkeresésére VV Anett édesanyja nem cáfolta, hogy a lányáról van szó, de érthető módon nem kívánt bővebben nyilatkozni. Amikor Anett hogylétéről kérdeztük, röviden csak annyit felelt: Csak a családra tartozik az igazság és senki másra. Kerestük Anettet is, akit nem sikerült utolérnünk, de egy neve elhallgatását kérő ismerős bővebben mesélt a rejtélyes esetről. 

Elmondta, Anett régóta magányos volt és lelki megnyugvásra vágyott, mert úgy érezte, hogy megrekedt az élete. Sem a karrierjében, sem a magánéletében nem tudott sikereket elérni, ezért úgy döntött, részt vesz ezen a spirituális utazáson bízva abban, hogy ott majd válaszokat kap az aktuális helyzetére.

„Borzasztó állapotban találtak rá”

Úgy tudom, a szertartás alatt, amin Anett is részt vett minden rendben ment és néhány órával később a résztvevők nyugovóra tértek, ő lefeküdt aludni – kezdte a Borsnak a neve elhallgatását kérő informátor. – A szertartást vezető a reggeli órákban vette észre, hogy Anettnek nyoma veszett, ezért a keresésére indult. Először a környékbeli lakosokat kérdezte meg, hogy nem látták-e őt. Majd a rendőrséget értesítette, akik körözést adtak és nagy erőkkel próbáltak Anett nyomára bukkanni. Drónokkal, kutyákkal keresték, igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy Anett előkerüljön. Végül szóltak, hogy egy férfi megtalálta őt, de borzasztó állapotban – számolt be forrásunk, akitől azt is megtudtuk, hogy a szeánszra Vokányban került sor, vagyis Anett hosszú távot tett meg az erdőn keresztül, amire megtalálták. Anett autója cikkünk születésekor is a helyi önkormányzat előtt állt, a lány pedig jelenleg is a kórházban tartózkodik, de már a tudatánál van. 

Sáfrány Emese: Nem fogyasztottam pszichotróp szereket 

Felmerült, hogy a hallucinogén teába drogot is kevertek, ez okozhatta a szörnyű történéseket. Ugyanakkor úgy tudni, nem minden résztvevőnek lett pozitív a drogtesztje. A Siklósi Rendőrkapitányság mindenesetre kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen.

Sáfrány Emese tegnap délután Instagram-posztjában utasította vissza azokat a netes híreszteléseket, miszerint ő szervezte volna a szeánszot.

A hír igaz, ott voltam Anettel a szeánszon, viszont a rendőrség által készített tesztem is kimutatta, hogy nem fogyasztottam pszichotróp szereket. Az, hogy a szertartást követően az eltűnése során mi történt vele, magam sem tudom, a rendőrség dolga azt kideríteni. Azt a híresztelést, hogy ezt az egészet én szerveztem, teljes mértékben cáfolom. Bízom benne, Anett minél előbb teljesen felépül. Nem kívánok ennél többet beszélni az ügyről – szögezte le.

Sáfrány Emese
Sáfrány Emese bevallotta, jelen volt a szeánszon ám nem fogyasztott a pszichotróp teából
Fotó: Saját

Varga Viktor már járt ilyen szeánszon

Az énekes nemrég Peruban járt barátnőjével, ahol ő maga is részt vett egy ilyen tea-szeánszon. Véleménye szerint nem szabadott volna részt vennie Anettnek egy ilyen szertartáson, hiszen a pontos procedúrát csak egy hozzáértő asszisztálásával lehet végigvinni. 

Ez hónapokig tartó felkészülést igényel, mivel nem kaphatja meg mindenki ezt a szert. Nekem egy borzasztóan jó élmény volt, én megtaláltam önmagam, de ezt csakis hozzáértő sámánnal merném újra megtenni. Peruban rengeteg beszélgetésen vettünk részt, amelyek során azt próbálták kiszűrni, hogy bárkinek van-e mentális betegsége, ugyanis ellenkező esetben nem hajtották végre rajta a rituálét. Hogy itt mi történt, nem tudhatom, de szorítok Anett felépüléséért – mondta a Borsnak Viktor. 

ayahuasca
Fotó: Shutterstock

Mi az ayahuasca tea?

A “lélek indájaként” is ismert ayahuasca tea alapját az amazóniai őserdőben honos növények keverékéből állítják elő, a főzetet pedig lassú tűzön készítik el. Az így kapott koncentrált növényi kivonat rendkívül erős hallucinogén anyagokat tartalmaz, ezért kizárólag hozzáértő személyek készíthetik el. A sámánok úgy tartják, a fogyasztói kapcsolatba kerülnek a szellemvilággal, és végbemegy a testi, lelki gyógyulás

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/gsBj0hvxVVKjxkYNZVwUUJw2fEeD8lxYCVtHbt9Li4w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3YzIwNmNhMDg0MTQxZTM4MzUwMTVkN2Y4ZmNmMzUz.jpg
Vita

Kint volt a bugyija, élő adás előtt durván összeveszett Kapócs Zsóka és Náray Tamás

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/7eQeDH1yffpysowiLW9z5ZJS_2aZ4Lg4DIoDjYNNPjM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NkNDNlZTQ4MTJjNDQ0ZjBiMGY1ODYzNmQ0YzI1MWQw.jpg
Balhé

Újabb sztárbalhé: „Annyira szánalmas egy sz*r nő vagy, hogy ilyet a világ nem b*szott” – Béci kiosztotta Baukó Évát