Sorozat

Minden, amit tudni akartál a Korona következő részeiről

Bors

Létrehozva: 2022.04.15.

Novemberben érkezik a nagy sikerű sorozat folytatása, amiben már Diana halála is látható lesz.

Sorra szivárognak ki az információk a nagy sikerű Korona folytatásáról. Az 5. évad ugyan csak novemberben érkezik, de már annyira lázban tartja a rajongókat, hogy óhatatlanul csurran-cseppen számukra egy-egy kulisszatitok. Annyi már bizonyos, hogy Diana hercegné életének utolsó évei a sorozat egy kritikus pontja lesz.

De lássuk, mi mindent lehet már tudni a Netflix sikersorozatáról?

Ki fogja alakítani a királynőt?

Olivia Colman szerepét az 5. évadban Imelda Staunton veszi át. A színésznőt idehaza a legtöbben a Harry Potter-filmekben láthattuk, mint Dolores Umbridge, de többek közt a Downton Abbeyben és a Nanny McPhee - A varázsdada című filmben is feltűnt. Staunton elmondta, már a kezdetektől fogva szívesen nézte A koronát, és megtiszteltetésnek érzi, hogy csatlakozhatott egy ilyen kivételes csapathoz. Azóta már az első kép is megjelent róla, mint az új II. Erzsébet királynő.

Kik érkeznek még?

Diana hercegné szerepét Emma Corrin a Nyughatatlan özvegyek színésznőjének, Elizabeth Debickinek adja át. „Diana hercegné szelleme, szavai és tettei nagyon sok ember szívében élnek. Kiváltság és megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok ehhez a mesteri sorozathoz, ami már az első epizódjától kezdve lekötött” – árulta el az ausztrál színésznő a Twitter-oldalán. 

Eközben Károly herceg szerepét Dominic West veszi át Josh O’Connortól. VI. György fiatalabb lányának, Margit hercegnőnek a szerepét Helena Bonham Carter és Vanessa Kirby után Lesley Manville veszi át. Ami Fülöp herceget illeti, a Trónok harca sztárja, Jonathan Pryce lesz A korona utolsó Edinburgh hercegét alakító színésze. De láthatjuk még többek közt Olivia Williamst, mint Camilla Parker Bowles, Khalid Abdallát, mint Dodi Al-Fayed, valamint Bernie Carvelt és Lydia Leonardot Tony és Cherie Blair szerepében.

Vilmos és Harry herceg is feltűnik a Korona 5. évadában?

Igen, mindkét herceg karaktere megjelenik majd a sorozat ötödik évadában. A tinédzser Vilmost várhatóan Senan West, Dominic West fogja alakítani, az viszont, hogy Harry herceget ki kelti életre, még ismeretlen. A sorozat új évadában várhatóan azt is láthatjuk majd, milyen terhet jelenthetett Vilmos herceg számára az, hogy édesanyja folyamatosan a sajtó figyelmének a középpontjában állt.

Milyen időszakot fog lefedni az új évad?

A korona minden eddig megjelent évada körülbelül egy évtizedet ölelt fel. Ezt szem előtt tartva az 5. évad várhatóan a ’90-es évek elején fog kezdődni, és a 2000-es évek elején érhet véget. A kérdéses évtized különösen viharos volt a királynő számára, és bizonyosan nagy szerepet kap Diana hercegné botrányos 1995-ös interjúja - amelyben a hercegné elmondta, hogy hárman voltak a házasságában - is, mi több, az eddigi hírek szerint egy teljes epizódot szentelnek majd neki. Ezen kívül az is szinte biztos, hogy Károly herceg és Diana hercegné 1996-ban bekövetkezett válását, valamint a tragikus autóbalesetet is láthatjuk majd az évad végén.

Milyenek lesznek az 5. évad jelmezei?

Az Emmy-díjas tervező, Amy Roberts a 3. évad óta öltözteti a szereplőket, ami az új évadban sem lesz másként. Az eddig megjelent fotókon láthattuk, hogy Debicki, Diana szerepében zöld fürdőruhában és fehér rövidnadrágban fürdik a tengerben, integet egy jachtról, egy elegáns virágos ruhát visel, és egy khaki színű kétrészes ruhában sétál Spanyolországban, tehát ezúttal is több olyan kosztümöt láthatunk, amelyeket Diana eredeti ruhái ihlettek, és várhatóan a többi szereplő megjelenése is hasonló elvek mentén alakul majd ki.

Lesz a sorozatnak 6. évada?

Bár a sorozat forgatókönyvírója, Peter Morgan korábban bejelentette, hogy az 5. évad lesz a Korona utolsó része, később meggondolta magát, és megerősítette, hogy 6. évad is lesz. „Amikor elkezdtük megvitatni az 5. évad történetét, hamar világossá vált, hogy a történet gazdagságának és összetettségének méltányolásához vissza kell térnünk az eredeti tervhez, és hat évadot kell készítenünk” – árulta el PeterMorgan.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162256_auto_resized.jpg
origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak: sokba kerülhet, ha ezt elmulasztják

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714067713
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162974_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Lengyel védelmi miniszter: Elég dühítő látni a kávézókban ülő hadköteles korú férfiakat, míg mi Ukrajnát segítjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159500_auto_resized.png
hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja