Karrier

Édesapja nem akarta színpadra engedni Horányi Julit

Létrehozva: 2022.01.16.

A Horányi családban kreativitásból sosem volt hiány. Énekesek, színészek és a művészeti ágak összefonódása alkotja az összhangot közöttük. Juli elmesélte a Hétvégi Borsnak, hogy mindez honnan fakad.

Horányi Juli és családja sohasem szűkölködtek az ösztönös és zsigerből jövő művészeti energiákban.

– Én igazi színház gyerekként nevelkedtem. Édesapám, Horányi László aktívan színészkedett, rendezett, a mai napig játszik és igazgatja az Esztergomi Várszínházat. Kislányként mentem vele mindig dolgozni, így azt hiszem, joggal mondhatom: a kulisszák mögött nőttem fel – kezdte vidáman az emlékezést Horányi Juli, aki eleinte talán éppen ennek hatására musical színésznőnek készült. A színész apuka azonban nem volt elragadtatva elsőszülött lánya törekvéseitől.

Eleinte próbáltam lebeszélni a színpadról, hiszen pontosan láttam, tudtam, hogy milyen buktatói vannak a színpadi létnek. Az igazság az, hogy Juli mindig is nagyon érzékeny kislány volt, és láttam, hogy a lelke megsérülhet. Az ember félti a lányát, hogy ez a szenzitivitás nehogy a kárára forduljon – írta le az akkori aggodalmait Horányi László, de hozzá tette azt is, most, hogy Juli erős és határozott nővé vált, látja, már nincs miért aggódnia.

Egy családi fotó Fotó: Facebook

Álmok és a valóság

László lánya, Juli énekesnőként találta meg önmagát. De ez sem volt egy kikövezett út. Rajzolni is mindig nagyon szeretett, így egyszerre két vasat tudott a tűzben tartani.

– Felvettek Kaposvárra színházi látvány, és jelmeztervező szakra, amit el is végeztem, így a hivatalos végzettségem látványtervező művész lett – mesélte Juli, aki nagyon szereti a szakmáját, de egyre ritkábban vállal már színházi munkákat, mert nagyon elfoglalt. Azt is elmondta, hogy a főiskola után jött rá, énekelni szeretne leginkább és teljes bizonyossággal ezt a pályát választja.

– Féltettem őt még ekkor is, miután a nőknek ez egy nehezített pálya – vallotta be nekünk az édesapa, azonban Juli kitartóan gyakorolt, énekelt. Először több zenekarban, majd az X- Faktorban ért el nagy sikereket. Most január 20-án pedig megjelentet egy új dalt, Fáj címmel. 

– Régóta vágyom egy olyan dalra, ahol a legbelső érzéseimmel, küzdelmeimmel foglalkozhatok, amik eddig a közönség számára nem voltak nyilvánosak. Kilépek a komfortzónámból, de ez most nagyon jólesik. Őszinte lett ez a dal – vallotta be. 

Ám nem ő az egyetlen énekesnő a Horányi családban: Eszter, a színész apuka második lánya is énekesnőként végzett, habár jelenleg televíziós szerkesztőként és műsorvezetőként keresi a kenyerét.

Lányai büszkesége

A Jászai Mari-díjas László az elmúlt években fiatalos aktivitással munkálkodott az ország több színpadán, de ugyanígy alakította nagy sikerrel televíziós karakterét is. Szerepelt ugyanis a TV2 sorozatában, a Doktor Balatonban, ám a legnagyobb szívügye az Esztergomi Várszínház igazgatása. 

László a Doktor Balatonban Fotó: TV2

– Nagyon büszkék vagyunk apura, mert az egész az ő ötlete volt, és véghez is vitte a nagy tervét, azaz megalapította Esztergom egyetlen szabadtéri színházát – büszkélkedett egybehangzóan Eszter és Juli. A Várszínház egyébként évtizedes, országosan elismert munkát folytat, amit igazol az utóbbi években júniustól tapasztalható szinte állandó telt ház.

Színészhez ment feleségül

Horányi Juli élete párjának is színészt választott: Dénes Viktorral másfél éve házasodtak össze, azonban a kapcsolatuk már hetedik éve tart. Viktor a népszerű Budapesti Operett Színház ambiciózus színésze, és szintén játszott a Doktor Balaton televíziós sorozatban. A pár már tervezi, hogy hamarosan családot alapít, ezért nemrégiben egy kicsit nagyobb lakásba költözött, ahol remekül érzi magát. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17194626_auto_resized.jpg
origo.hu

Németország rendkívüli háborús bejelentése mindent megváltoztat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27840_resized.jpg?avcount=1715029512
origo.hu

Félelmetes háborús üzenetet küldtek a törökök Izraelnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17192803_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nagy Ervinnek egy óra is elég volt Magyar Péterből – fontos döntést hozott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185958_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193591_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

A pesti éjszakából ismert biztonságiakkal védi magát Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188558_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ne a boltban vedd meg: ezeken a helyeken magad szedheted az epret!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27821_resized.jpg?avcount=1715029512
she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1715029512
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17194936_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erre nem számítottunk! Egymásra talált a Házasság első látásra két szereplője

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/3Oi5Rv8H0fofTH7yHZ4uGdEVus0v_Mdd9wstC8VBiOA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VhNGU0NjkyYWNkMjQ1NTZiNDBiNTA0Mzg2ZGNjMzg0.jpg
fordulat

Erre nem számítottunk! Egymásra talált a Házasság első látásra két szereplője

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/S6G_YYrWNL0Q-n0C7yMHIlLWBHoeoA9XaXWDr2TincE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwM2Y0NzRkN2U3YTQ0ZDRiNTkwMWE5NTNkN2VmMzQ1.jpg
Emlékezés

Berki Krisztián legmeghatározóbb pillanatai – Két éve hunyt el a médiaszemélyiség