Celeb

Megrázó részletek derültek ki Damu Roland utolsó napjairól

Létrehozva: 2021.12.28.

A 47 éves Damu Roland vasárnap éjjel koronavírus-fertőzés következtében elhunyt. A színész hetek óta küzdött betegségével és kórházról kórházra szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Rolandot mélyaltatásban, lélegeztetőgépen kezelték.

December 27-én tudta meg az ország, hogy a Jóban Rosszban egykori Várnagy Elődje, Damu Roland hosszú, betegséggel teli küzdelem következtében elhunyt. A család hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy szerettüket legyőzte a koronavírus. A halálhírt Damu unokaöccse, Tóth István hozta nyilvánosságra a színész közösségi oldalán.

Fotó: Bors

Három napig volt csak magánál

Damu Roland néhány héttel ezelőtt került kórházba miután elkapta a koronavírust. Információink szerint elsőként a Honvédkórházban kezelték, majd onnan szállították át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, mert nem javult az állapota. Ekkor került lélegeztetőgépre. Bár a színész életéért mindent megtettek az orvosok, olyan súlyos tüdőgyulladása volt, hogy sorra álltak le a szervei. Az unokaöccse a Borsnak arról beszélt, elsőként Roland mája, majd a többi belső szerve mondta fel a szolgálatot. 

Amikor Roland bekerült a kórházba mindössze három napig volt magánál, majd az egyre romló állapota miatt ő maga kérte az orvosokat, hogy tegyék mélyaltatásba – kezdte lapunknak a színész unokaöccse, Tóth István. – Az orvosok azt mondták neki, hogy sokkal több esélye van a túlélésre, ha lélegeztetőgépen kezelik. Mielőtt ez megtörtént, nagyjából mindennap beszéltünk telefonon és mindig mondta, hogy nincs jól, fáj a tüdeje, csúnyán köhög. Érezte, hogy valami komolyabb baja van. Aztán bekövetkezett, amitől a legjobban féltünk, meghalt a nagybátyám – mondta megtörten István.

„Hajnali 2-kor kapta a hívást”

A 72 éves nagymamám volt az egyedüli ember, aki a kórházban is tarthatta vele a kapcsolatot, nagyon közel álltak egymáshoz. Saját fiaként szerette Rolandot. Sajnos senki nem tudta látogatni őt, hiszen nem lehetett bemenni a kórházba. Hajnali 2-kor kapta a hívást, hogy Roland szervezete feladta a harcot. Anyukám és Roland első unokatestvérek voltak, együtt nőttek fel, így őt én mindig is a nagybátyámnak tekintettem, nagyon fog hiányozni – tette hozzá elérzékenyülve István, aki szerint rokona jobb ember volt, mint azt sokan gondolták. 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A börtön után nem tudott talpra állni

A Damu Roland 3 év után szabadult a börtönből miután volt barátnője, Palácsik Tímea (azóta Vajna Tímea) 2010-es feljelentése nyomán ítélték négy és fél év börtönbüntetésre súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozása miatt. A színészt 2012 márciusában ítélték el jogerősen, áprilisban kellett bevonulnia, de jó magaviselet miatt hamarabb szabadulhatott. A színész élete még rosszabbra fordult azután, hogy elhagyhatta a celláját. Alkalmi munkából élt, színészként már szinte alig kapott felkérést. Hol pincérként, hol kőműves-segédmunkásként kereste a kenyerét. Az elmúlt hónapokban azzal vonta magára az emberek figyelmét, hogy közösségi oldalán többször pénzt kért a rajongóitól. Állítása szerint az orvosi kezelésére, gyógyszerekre és a lakhatására gyűjtött.

Fotó: Bors

Ne hagyj magamra, kérlek. Segítséget kérek. Negyedik hete nem tudok dolgozni. Ma jött meg a lelet. Sziasztok. Tüdőgyulladásom volt és most újra, tüdőgyulladásom van, plusz egy „kis” barna folt. Még egy hét ágyban. Nagy a baj. Segítséget kérek szépen, hogy élni tudjak. Megmozdulni nem bírok. Nagy a baj – írta ki Facebook oldalára a betegségével küzdő színész. 

 

„Rokonlelkek vagyunk” Ihos József megdöbbent, mikor megtudta, hogy jó barátja elhunyt. – Csodálatos színfolt volt, amikor együtt forgattunk. Egy roppant tehetséges, impulzív embert ismertem meg benne, akinek erősen turbináltak voltak az érzelmei. Ha kirobbant, hamar kontrollált és tudott bocsánatot kérni. Kicsit azt éreztem, rokonlelkek vagyunk – mesélte a Borsnak a humorista.

„Olyan nehéz volt a halála, mint az élete” Németh Kristóf és Roland nem voltak összejáró barátok, de ha egymás mellé sodorta őket az élet, mindig tisztelettel viszonyultak a másikhoz. – Egy végtelenül jó kedélyű, nyílt tekintetű és nagy szívű embert ismertem meg benne, aki nem tartozott az élet nyertesei közé. Olyan nehéz volt a halála, mint az élete. Mélyen együttérzek a gyászolókkal – mondta a színész.

Utolsó TV-s szereplése: Damu Roland utoljára a Jakupcsek Night vendége volt, ahol a műsorvezető, Jakupcsek Gabriellának mesélt az elmúlt időszak kínlódásairól. Elmesélte, mennyire harcol betegségével és, hogy bárki aki azt hiszi, hogy ő csak süttette a hasát a karantén alatt, tévedett. – Dolgoztam amíg bele nem betegedtem, most pedig segítségre volt szükségem. Ezért kértem a követőim segítségét – mesélte a műsorvezetőnek Damu Roland

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157080_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb kínai márka jön Európába, elsőként láttuk élőben az autóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27377_resized.jpg?avcount=1713934210
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157027_auto_resized.png
metropol.hu

Közleményt adtak ki a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157306_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Daniel Freund olyat kapott, amit nem tesz ki az ablakba: egyetlen kínos kérdés elhallgattatta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27375_resized.jpg?avcount=1713934210
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155579_auto_resized.jpg
travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713934210
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713934210
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156892_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1U6pUn05Glj3ngoHY_vhWT6f-QLMqIBVmi-704lmvOY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0OGEzNTNhZTU2MjQ2Njc5NTExMzZlZDQ1YjRhYjdj.jpg
Anyaság

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mKygcP253w2Sm7Ew2R3Uex3vVRsjrocIKCYTlqRgxvI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjMjc4YTVkYTg3MzRjMDc5M2E5MTljZTAxZTdkMDcz.jpg
KATASZTRÓFA

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit