Celeb

Stohl András: Csak a testem öregszik

kbv

Létrehozva: 2018.03.09.

<p>Naiv ember, észrevétlenül vezetik a nők.</p>

Forrás: Végh István

Szokatlan szerepben mutatkozik be a Centrál Színház színpadán Stohl András: két rafinált nő hálójába kerül, akik az orránál fogva vezetik.

A Delilában Balsai Móni a feleségeként, Trokán Anna hozományvadász szolgálólányaként csavarja ujja köré és forgatja fel az egész életét, annak érdekében, hogy meg­szerezze, illetve meg­tartsa.

A darab alaptétele, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Néha több is… És bár a szerep ne­ki is szokatlan, hiszen, ahogy mondja – tudomása szerint őt nő még nem verte át –, hogy miként kerülhet egy férfi két szerelmes nő hálójába, nagyon is ismeri.

– Molnár Ferenc ugyan 1937-ben írta ezt a     da­rabot, de a tör­ténet nagyon is mai. Ugyanazok az emberi viszonyok léteznek, mint akkor, sem­mi nem változik.

Az ember szerelmes lesz, felrúg maga körül mindent, talán végig sem gondolja. Aztán vagy van nagy csalódás a végén, vagy jön a katarzis egy új élettel – magyarázta lapunknak Stohl.

– Lehet, hogy engem is átvertek már nők, csak nem vettem észre. Előfordul ilyen a férfiakkal, de én még nem éltem meg ezt. Maga a szituáció az én életemben is benne volt, nehéz ma már olyan színdarabot találni, ami velem nem történt meg – jegyzi meg halvány mosollyal.

– Ez egyfelől segít, hiszen van miből meríteni a színészi munkához, másfelől hát­rány is, mert az emberben sebeket szakít fel. Egyébként azzal teljesen egyetértek, hogy minden férfit a nő irányít. Nekem mindig erős támaszaim voltak.

Lehet, hogy látszólag erős férfi vagyok, de minden erős férfi olyan, mint Virág úr ebben a darabban: törékeny, esendő. Bennünk van a gyerek, de ugyanúgy a nagy bivaly is, akit az állatszelídítő nő oda vezet, ahova akar. Engem például nagyon könnyen lehet vezetni, naiv ember vagyok – folytatta a színész, aki azt is kifejtette, bírja, ha egy nő rafinált, és ha okos társ.

– Azt viszont észre sem veszem, ha vezetnek. Arra egyetlen férfi sem mondhatja, hogy szereti. De a nők vannak annyira okosak, hogy ezt ne is engedjék észrevenni – így Stohl, aki egy olyan korosodó urat játszik a darabban, akit a fiatal szolgálólány csábít el. Ez is szokatlan a jó­képű, bár az ötödik X-et már betöltött színésztől.

– Amikor a darab született, egy ötvenéves férfi már koros volt, remélem, én nem vagyok az. Sőt én inkább még mindig egy főiskolás kisfiúnak érzem magam, csak a testem változott – magyarázta Stohl.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek