Celeb

Sziget: díjátadó miatt ejtett minket Rita Ora

F. Zs.

Létrehozva: 2017.08.01.

<p>Az utolsóelőtti pillanatban hagyta cserben magyar rajongóit Rita Ora és a Clean Bandit, akiknek ráadásul kötbért sem kell fizetni azért, mert mégsem jönnek el a Szigetre.</p>

Forrás: Northfoto

Két világsztár egyszerre mondta le a Sziget Fesztiválon a fellépést, mindketten arra hivatkozva, hogy más dolguk lesz a Budapestre szervezett időpontban: Rita Ora és a Clean Bandit nevű zenekar is visszalépett, a fesztivál a történtekről ezt a tájékoztatást adta: 

„Nagyon szomorúak és egyben csalódottak is vagyunk, ugyanis a Clean Bandit és Rita Ora is le­mondta szigetes fellépését. Minden tőlünk telhetőt megtettünk az utolsó pillanatig a tárgyalások során, de sajnos a hónapokkal korábban lekötött, érvényes megállapodásunk ellenére mindketten lemondták fellépésüket. De aggodalomra nincs ok, minden erőnkkel rajta vagyunk, hogy a Mackle­more & Ryan Lewis előtti két sávban méltó előadókat hozzunk el nektek.” 

– Meglehetősen furcsa, hogy ilyen kaliberű művészek ennyire kurtán-furcsán kifarolnak egy szerződésből –  mondja a Borsnak egy neve elhallgatását kérő, nemzetközi porondon is elismert zenész. – Egy világsztár a tehetségén kívül a megbízhatóságával tud a piacon maradni, nem szoktak ilyennel szórakozni. Ráadásul ezek az emberek imádják a munkájukat, tényleg csak akkor mondanak le egy bulit, ha nagyon komoly okuk van rá. Arról nem is beszélve, hogy több tízmilliónak megfelelő gázsit kapnak egyetlen koncertért – teszi hozzá a szakértő.

Rita Ora és a Clean Bandit hirtelen visszalépésében van egy másik furcsaság is: ugyanannál a lemezkiadónál vannak mindketten, az Atlantic Recordsnál. 

Megkerestük a Sziget Fesztivál sajtóosztályát, tudni szerettük volna, pontosan milyen indokkal mondták le a zenészek a bulijukat, és hogy ezért számíthatnak-e retorziókra. 

– Rita Orával kapcsolatban kaptunk hivatalos indoklást, így azt tudjuk, hogy egy nagy díj­átadó gálán kell részt vennie Amerikában, ezért nem utazik Budapestre. A Clean Bandittől még nem kaptunk hivatalos indoklást, de az ügynökük szintén időpont-egyeztetési problémára hivatkozott – válaszolták a fesztivál sajtóosztályáról. Azt is megtudtuk, annak, hogy közös kiadójuk van a zenészeknek, a lemondáshoz valószínűleg nincs köze.

A Sziget szervezői szerint egyébként a zenészek szerződése – amiben nincsen kötbér a lemondás esetére – nemzetközi standard, amitől nem tudnak eltérni. Rita Orának augusztus 12-én lett volna koncertje a Sziget Fesztiválon, jelenleg pedig Jamaicán üdül.

Liza Minelli helyett Bonnie Tyler

Liza Minnelli 2004-es jótékonysági koncertjét ugyan meghirdették, de az utolsó pillanatban Bonnie Tyler énekesnőt hozták el helyette a szervezők, akik gyorsan el is tűntek.

Zoltán Erika idén tavasszal, a SYMA csarnokba szervezett buliját a katasztrófavédelem illetékesei betiltották, mondván, hogy a helyszín nem felel meg az alapvető biztonsági szabályoknak. A koncert végül hetekkel később volt. A dunaújvárosi Rockmaraton Fesztivál színpadára 2016. július közepén lépett volna a világ egyik leghíresebb metálzenekara, a Me­ga­deth, de a basszusgitárosuk a buli előtt eltörte a lábát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek