Celeb

Öt évet kaphat apja megveréséért Szilágyi István fia

kbv

Létrehozva: 2017.07.27.

Az ügyészség megalapozottnak találta a gyanút, vádat emeltek Péter ellen. Szinte biztos, hogy megverte védekezésre képtelen édesapját.

Hiába próbálja még ma is foggal-körömmel védeni fiát Szilágyi István, a látleletek, a kórházi zárójelentés és a tanúk bizony nem hazudnak. A rendőrség nyomozómunkája alapján ugyanis az ügyészség vádat emelt Sz. Péter ellen. A vád szerint a 46 éves férfi súlyos testi sértést követett el, amikor édesapját úgy megverte és a hírek szerint még a földön fekve is rugdosta, hogy az kórházba került. Az ország Lópici Gáspárján még napokkal a brutális támadás után is láthatóak voltak az ütlegelés nyomai, a bordája eltört, az egész arcát kék-zöld foltok színezték.

– A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt a férfival szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt – tudtuk meg Bagoly Bettinától, a főügyészség sajtószóvivőjétől. Ez azt jelenti, hogy bíróság előtti elszámoltatásánál súlyosbító tényező lesz Péterrel szemben az, hogy 79 éves édesapja kora és gyengesége okán képtelen volt védekezni a súlyos ütések ellen.

A színművész mindezek ellenére továbbra is a fiú pártját fogja, és még mindig azt mondja, semmi rossz nem történt. Sőt egészen meglepő gondolatai támadtak a börtönbe zárás hírével kapcsolatban. – Nem akart bántani, játszottunk. Tudok róla, hogy bent tartják. De majd én teszek róla, hogy ne így legyen. Majd én kijárom az ügyét! – mondta lapunknak a színművész, aki hangsúlyozta, szeretné, ha Péter mielőbb hazamehetne.

Erre azonban jó ideig aligha lesz lehetőség. A főügyészség tájékoztatása szerint ugyanis a vádlott a vádirat benyújtásakor is előzetes letartóztatásban volt, a kerületi ügyészség pedig a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a kényszerintézkedést az ügydöntő határozat kihirdetéséig tartsa fenn. Vagyis Pé­ter addig marad a zárkában, míg a bíróság nem dönt végleges büntetéséről. Ez egyébként egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek