Celeb

Fejek hullanak Lagzi Lajcsi miatt a rendőrségnél

Bors

2015. november 6. péntek 04:00

Úgy tűnik, egy kétes telefonlehallgatás miatt került előzetesbe Lagzi Lajcsi, s erre hivatkozva kerülhet szabadlábra is. Nyomozók állása lehet a tét.

Elsőként a Bors írta meg: a hatóságok a rács mögött karácsonyoztatnák Lagzi Lajcsit. Most azonban újabb fordulat jö­het az ügyben.

Ha beigazolódik, amit az ügyvédek állítanak, Lajcsi rövidesen hazatérhet szeretteihez. Ez esetben akár rendőri fejek is hullhatnak majd, sőt, az sem kizárt, Lajcsi jogi elégtételt is kérhet az őt ért meghurcoltatásokért.

Mint ismert, Lajcsit áram- és gázlopás gyanúja miatt állították elő, az ügyben azonban sokkal súlyosabb volt a veszte­getés gya­núja: a Bors értesülései szerint a mulatós sztár előzetes le­tartóztatását legfőképpen az utóbbi bűncselekmény indokolta.

Információink szerint a vesztegetést azonban egy lehallgatott telefonhívással bizonyítaná a hatóság, ám annak kapcsán minden egyes érintett tagadott. Az ominózus felvétel, amelyen azzal a férfival beszélget, aki az ügyben szintén előzetesben van, egy másik ügy kapcsán jutott a hatóságok birtokába, így jelen eljárásban nem szolgálhat bizonyítékként. Lajcsi ügyvédei erre hivatkozva fellebbeztek is az elő­zetes letartóztatás ellen.

– Jogtalanul tartják fogva, reméljük, a törvényszék is így értékeli majd – erősítette meg a Borsnak dr. Szilágyi Roland, Lajcsi egyik ügyvédje.

A beszélgetés

Erről a beszélgetésről van szó az ügyvéd szerint:

– Az ominózus beszélgetés állítólag Lajcsi és az ügyben szintén előzetesben lévő másik férfi között zajlott le. Utóbbi ötszázezer forintot emlegetett. Amikor őrizetbe vették, és bevitték, rögtön, ügyvéd nélkül vallomást tett ez a bizonyos férfi, és azt mondta, a pénzt saját magának kérte, meg is bánta és már visszaadta Lajcsinak – közölte forrásunk. 

Véleményét a jelek szerint osztja az egyik legismertebb hazai büntetőügyvéd, dr. Mester Csaba hasonlóan határozott ál­lásponton van.

– Ha kétségessé válik, hogy a bizonyíték törvényes úton ke­rült a hatóság birtokába, azt abban a pillanatban a terhelt, jelen esetben Lajcsi javára kell értékelni – szögezte le az ügy­véd.

– Később, a bíróságon el lehet majd vitatkozni a bizonyíték beszerzésének törvényességéről, de az előzetes letartóztatásról szóló döntés során a terhelt javára kell dönteni. Határozott álláspontom, hogy Galambos Lajos ellen nincs bizonyíték, és ki kell hogy engedjék – mondta dr. Mester Csaba.

Ha valóban egy felhasználhatatlan bizonyíték miatt került Lajcsi előzetesbe, an­nak lehetnek következményei. A hatóságoknak egyszer már így is meg kellett hátrál­niuk az ügyben. Lajcsi feleségét, Boglárkát ugyanis arra hivatkozva engedték szabadon ti­zenkét nap után, hogy „vonatkozásában a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja hiányzik”.

Ha kiderül, hogy Lajcsi is jogtalanul volt előzetesben, az már fejeket követel. 

További cikkek

Szexi

Megmutatta a Nagy Ő nehézbombázója, mekkora mellei vannak valójában

ESÉLY

Kulcsár Edina babérjaira tör az új szépségkirálynő? Sarka Kata is hisz benne

Ez is érdekelhet

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

magyarnemzet.hu

Kásler Miklós személyesen tájékozódott a Szent Imre kórházban történt tűzesetről

szon.hu

Brutálisan megvertek egy kamaszt a Mátészalkára tartó vonaton (videó)

origo.hu

Ez a világ 10 legnagyobb bankja – galéria

nemzetisport.hu

Ibra megsérült, a Milan nem villogott, de a Juve a kaput sem találta el

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

origo.hu

Széttéptek egy egész birkanyájat Somogy megyében