Celeb

Kábulatban telnek Ördög Nóra napjai

Bors

2013. május 27. hétfő 21:00

Először mesél a szülésének körülményeiről és a kislánya, Mici érkezése utáni napokról az RTL Klub műsorvezetője. Ördög Nóra megkapó őszinteséggel avatja be a blogjának olvasóit az örömeibe, a kételyeibe, a tapasztalataiba és persze a félelmeibe. Nóra a kezdő kismamák minden bizonytalanságát magában hordozza van, hogy titokban kémleli az internetet, hátha jobban tudna csinálni valamit. Szerencséjére a férje, Nánási Pál mindig résen van és a kellő pillanatban “észhez téríti” a kismamát, aki Mici érkezése óta boldog kábulatban él.

Ördög Nóra azt mondja, mindent megtett annak érdekében, hogy felkészülten várja az első gyermeke érkezését, de azt érzi, kudarcot vallott és rájött, az anyaságot egyszerűen nem lehet rutinból csinálni.

“Az ember minden tanácsot meghallgat, minden élménybeszámolót lelkesen végigolvas, minden intelmet megfogad, és valahol úgy is érzi, hogy tudja, mi vár rá, de ez nem igaz. A valóság sokkal, de sokkal... Hm, mi is a jó jelző? Valóságosabb.” - így fogalmazott a műsorvezetőnő a blogjában, így majd folytatta.

“És ez érvényes magára a szülésre és az utána következő időszakra is. A szülés azt hiszem, pontosan olyan volt, amilyennek kismama jógán hónapokon keresztül mantráztam magamnak: természetes, rövid és könnyű - már amennyire ez a fogalom létezik a szüléssel kapcsolatban... Palkó végig velem volt, már a ctg-n is, ami kimutatta a rendszeres méh-összehúzódásokat – amiből akkor én még semmit sem éreztem –, és ez nagyon sokat jelentett. A kezemet szorította, inni adott, ha kértem, masszírozott, támasztott.”

A kismama arról is beszámolt, hogy mi történt vele a szülése perceiben. Azt írta: úgy érezte, a természet is sorsközösséget vállalt vele, ugyanis amikor az időjárás rosszabbra fordult, megindultak a keményebb szülési fájdalmak és mire kitisztult az ég, megszületett a kislánya. “Az egész élmény váratlan volt és persze iszonyatosan fájdalmas, de mégis az első igazi közös próbatételünk, mint család! És ettől legalább annyira gyönyörű és meghitt is. És még hány ilyen próbatételünk lesz...”

Az anyaság első napjai, mint írta, egészen furcsa kábulatban teltek. “Néztem a tárgyaimat, amiket Mici előtt nap mint nap kézbe vettem, használtam: a táskám, a kulcsaim, az ékszereim, a cipőim, stb... Szóval néztem őket, és arra gondoltam, milyen hihetetlen, hogy az is az én életem volt. Mert most annyira másról szól minden. Arról nem is beszélve, milyen hatalmas időszakadék lett a Mici előtti és a Mici utáni időszak között. Hat nappal a szülés után merengtem azon, hogy merre is jártunk egy hete, azaz 24 órával a nagy esemény előtt, és egyszerűen azt éreztem, hogy évek távlatába került minden, ami akkor történt.”

A szülés után - állítása szerint - hullámzó volt a hangulata, de a végső kétségbeesésből férje, Nánási Pál az utolsó pillanatban kirángatta. A fotós elszakította a szakirodalomtól, így gyakorlatilag megúszta a pánikba esést, amit minden kimama érez hasonló helyzetben. 

További cikkek

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Villantás

Tóth Andi olyan tangás képet mutatott, még a Nagy Ő sem hagyta szó nélkül

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

ripost.hu

Még az orvos is elsápadt, amikor meglátta, mi van a férfi fülében

life.hu

Dupla bundájával lett az internet sztárja a jetimacska - Galéria

magyarnemzet.hu

Mozgáskorlátozottak helyén parkolt a főpolgármester szolgálati autója

kemma.hu

Helyszíni fotók: két autó karambolozott Esztergomban

origo.hu

A Sony saját fejlesztői kardoskodtak a PC mellett

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

borsonline.hu

"A lányommal akarok lenni" - öngyilkosságot kísérelt meg az édesanya, miután elvesztette gyermekét

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor

origo.hu

Telitalálat volt a hatos lottón is