Aktuális

Vécében halt meg a koronás beteg egy olasz kórházban

Bors

Létrehozva: 2020.11.13.

Holttest a mosdóban, saját vizeletükben fetrengő betegek – ez fogadja az embereket egy nápolyi kórházba lépve egy szerdán napvilágra került felvétel tanúsága szerint. Olaszországban már több mint egymillió koronavírus-fertőzöttet re­gisztráltak, az ország déli részét az első hullámmal ellentétben most különösen sújtja a járvány. A dél-olaszországi Campania tartományban a növekvő esetszámok ellenére csak enyhe korlátozások vannak érvényben, pedig a kórházakban egyre ke­zelhetetlenebb a helyzet.

A Bors is beszámolt róla, hogy a nápolyi Cotugno kórházban nem maradt szabad kórterem, ezért az orvosok és ápolók kénytelen az intézmény előtt autójukban várakozó koronavírusos betegeket a járművükben ellátni oxigénmaszkokkal. Most egy másik nápolyi klinikáról került elő sokkoló felvétel, amelyet az egyik fertőzött beteg rögzített. A videó tanúsága szerint a Cardarelli kórházban embertelen állapotok uralkodnak: a mosdóban egy férfi holtteste hever, a sürgősségi osztály betegekkel teli várójában pedig egy hordágyon a saját vizeletében fekszik egy nő mozdulatlanul.

Ez a férfi itt halott. A Cardarelli kórház sürgősségi osztályán járunk – mondja a felvétel készítője a videóban. – Ez a nő itt a saját vizeletében és székletében fekszik, azt sem tudjuk, él-e vagy már meghalt. Arról a másik asszonyról sem tudunk semmit.

A felvétel futótűzként terjed Olaszországban, s a kórház közleményben megerősítette, hogy valóban találtak a sürgősségi osztály mellékhelyiségében egy férfi holttestet, aki „valószínűleg COVID-fertőzött volt”. A videó hatalmas felháborodást keltett, az olasz külügyminiszter, Luigi Di Maio szerint kezd kicsúszni a kezükből az irányítás.

A helyzet kontrollálhatatlanná vált Nápolyban és Campania tartomány több városában. A kormánynak közbe kell avatkoznia, mert kifutunk az időből – mondta csütörtökön a politikus. A videó készítője, Rosario Lamonica elmondása szerint azért tette közzé a felvételt, hogy az emberek lássák, milyen állapotok uralkodnak a dél-olaszországi kórházakban. – Amikor segítséget kértem, rám se hederítettek. Akadt, aki rám szólt, hogy törődjek a saját dolgommal – mondta az olasz ANSA hírügynökségnek a harmincéves férfi, aki maga is koronavírusban szenved. Olaszországban a fertőzöttek száma átlépte az egymilliót, ennek felét az utóbbi 19 napban regisztrálták. Az országban közel 44 ezren hunytak el koronavírus következtében, ezzel világviszonylatban Olaszország a hatodik helyen áll az Egyesült Államok, Brazília, India, Mexikó és az Egyesült Királyság után.

Bukták a svédek

Nem jött be a svédek nyájimmunitás-stratégiája. Anders Tegnell svéd járványügyi főszakértő májusban úgy vélekedett, hogy a második hullámban Svédországban már olyan szinten lesz az immunitás, hogy ősszel alacsony esetszámokra számíthatnak. Ezzel szemben a Financial Times elemzése szerint Svédor­szágban gyorsabb ütemben telnek meg a kórházi ágyak koronavírus-fertőzöttekkel, mint az Európai Unió bármely másik or­szágában. A karanténba vonult miniszterelnök most megkezdte a korlátozások bevezetését.

Ausztria bezárkózik

Ausztriában – ahol a fertőzöttek száma lényegesen magasabb, mint Magyarországon – bezárnak az iskolák, a kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – jelentette péntek délelőtt az oe24.at osztrák hírportál, melynek értesülése szerint csak az óvodák maradhatnak nyitva és esetleg az általános iskolák alsó tagozata. A hírportál úgy tudja, az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár.

Fekete nap

A csütörtök reggeli jelentések szerint 24 óra alatt 11 617-en hunytak el koronavírus következtében világszerte, amire eddig még nem volt példa a járvány során. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a napi új fertőzöttek száma is rekordot döntött több mint 666 ezer esetszámmal. A világon eddig közel 53 millióan fertőződtek meg a vírussal, és 1,3 millióan hunytak el.

Kórház előtt szült

Az ukrajnai Cserkaszi városában egy kórház bezárt ajtaja előtt kellett megszülnie gyermekét egy koronavírussal fertőzött asszonynak. A Karpatinfo.net értesülései szerint az asszonyt férje vitte abba a kórházba, ahol COVID-fertőzött betegeket is fogadnak, az osztály azonban éjszaka zárva volt. A férfi kihívta felesége kezelőorvosát, aki akkor ért oda, amikor a kismama férje leterített kabátján, a földön vajúdott, így az orvos az utcán vezette le a szülést.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158572_auto_resized.jpg
origo.hu

Elképesztő hír érkezett a hatalmas magyarországi gázmezőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714042818
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153341_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714042818
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal