Újabb koronavírus-tünetet fedeztek fel: hónapokig kínozza a betegeket

Sorra fedezik fel a kutatók azokat a koronavírusra utaló jeleket, amelyek erős gyanút adhatnak a betegség jelenlétére, biztosra azonban csak a teszttel mehetünk.

A koronavírus alaptünetei közé eddig a láz, a köhögés, a légszomj, az izomfájdalom, és a fáradékonyság tartoztak, ám a betegek nagyrésze ízlelésük és szaglásuk elvestéséről is beszámoltak.

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia kutatói most egy újabb tünetet fedeztek fel, ami a betegség után is hónapokig kínozhatja a betegeket.

© Pexels

A Covid-lábujj névre keresztelt jelenség során elszíneződik, feldagad és begyullad a lábujj, csakúgy, mintha súlyos fagyást szenvedett volna el.

Ez is érdekelheti!

Megfáztam vagy koronavírusos vagyok? Ismerje fel a tüneteket!

Sosem hinné, de ez a hét, eddig nem ismert tünet is lehet a koronavírus-fertőzés jele

Azonosíthatták a koronavírus eddig nem ismert alaptünetét

Kutatások szerint az akár hónapokig is tartó gyulladás kórházi kezelést is követelhet.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a koronavírus a belső szervek működésére is hatással van, azonban a bőrre gyakorolt hatására csak most derült fény. A probléma felvetette a kérdést, hogy a bőr mellett vajon okoz-e máshol is gyulladást az elváltozás – erre egyelőre nem tudjuk a választ. Az azonban bizonyos, hogy a bőr mintegy tükörként funkcionál: a testen belül máshol is gyulladásra utalhat – részletezte a kutatásban résztvevő professzor, dr. Esther Freeman.

(via)

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors