Aktuális

Új élet Bakonybélben, fővárosi minigarzon áráért!

Bors

Létrehozva: 2021.04.08.

Bakonybél Zirc éke, csodás kis falu a Balatontól nem messze. Ha új alapokra helyezné életét, vagy csak tökéletes hétvégi házat keres, ez a 24 milliós ingatlan lehet, pont önre vár!

Bakonybéli szépség, számokban!

"Eladó családi házat keres saját részre? Falusi turizmus keretein belül szobakiadásban vagy egyéb idegenforgalmi célban gondolkodik? Akkor tekintse meg ezt az ingatlant, mely a Bakony szívében a kristálytiszta levegőjéről,túra és vadászparadicsomáról híres Bakonybélben található.

A 155 nm-es családi ház 500nm telken rendezett lakó övezeti környezetben, a központ közvetlen közelében helyezkedik el.  Az épület két szintes, teherhordó falazata tégla, tetetőhéjazata pala. Fűtését vegyes tüzelésű cserépkályha, meleg víz ellátást villanybojler biztosítja. Elrendezése az emeleten 3 szoba, konyha-étkező, kamra, fürdő,wc,közlekedő és tágas terasz, a szuterénben szoba,konyha-étkező, kamra, fürdő-Wc, tároló, garázs található.

Hagyományos fa nyílászárókra 2017-ben műanyag redőnyök kerültek felszerelésre. Az épülethez csatlakozik egy 20 nm-es fatároló. Az udvarban ásott kút található. A ház jelenleg is lakott, folyamatosan karbantartott, nem a mai kornak megfelelő burkolatokkal rendelkezik, így új tulajdonosa elképzelésének,funkciójának és ízlésének megfelelően valósíthatja meg terveit. Az ingatlan akár két bejárattal külön lakrészként is használható. Hívjon, tekintsük meg együtt az ingatlant, mely a Magas-Bakony Tájvédelmi területén helyezkedik el, ahol számos tudós, író, régész fordult meg, továbbá számtalan idegenforgalmi látványosság várja az idelátogatókat."

További részletek, alaprajz és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!

Bakonybélről, szőrmentén

"A Bakony-hegyég szívében, annak legmagasabb hegyei között (Kőris-hegy 709 m, Nagy-Somhegy 649 m), egy gyönyörű völgykatlanban fekszik Bakonybél. A területet felépítő mészkőben számos barlang alakult ki, melyek közül kiemelkedik az Odvaskői-barlang, az Ördög-lik, a Pörgöl-barlang, a Likas-kő, valamint a Kis- és Nagy-Pénzlik. Emlékezések szerint nem egy közülük betyárok rejteke volt.

Védelmezőn emelkedik a település fölé a Bakony legmagasabb hegye, a Kőris-hegy. A tetején álló Vajda Péter kilátó talapzata 709 méterrel van a tenger szintje felett. Innen szinte teljes körkilátás nyílik: látható például a Balaton, sőt tiszta időben az ausztriai Schneeberg és Rax 150 km-re lévő kétezres csúcsai is." olvasható a település hivatalos honlapján. A hegyek mellett a források is nagy számban emelik a csodás táj értékét. Bakonybéltől délnyugatra tör felszínre a Bakony legnagyobb forrása, a Tiszta-víz, a falutól délkeletre pedig a Szömörke-völgyben eredő Judit-forrás frissítheti fel a túrázókat.

Bakonybél első írásos említése 1083-ból való , ekkor Beliként jelenik meg az emlékekben. A település története mindvégig összefonódott a bencés monostoréval, melyet I. István alapított. Az Árpád-korban jelentős szellemi központ volt. 1023–1030 között itt remetéskedett Szent Gellért, előtte pedig Szent Günter. A falutól nem messze egy kápolna is emléket állít nekik. A török időkben teljesen elpusztult, és a pannonhalmi apátság birtokába került. A törökök kiűzése után a pannonhalmi apátság próbálta újratelepíteni a települést: a 18. század elején szlovákok, majd a század végén németek költöztek a faluba. 1815–1859 között híres üveghuta működött a településhez tartozó Somhegypusztán. 2018. január és 2018. október 20-a között elkészült a Szent Mauríciusz Monostor felújítása.

Tipp mindenkinek!

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164761_auto_resized.jpg
origo.hu

Komoly következményekkel járhat az Antarktisz fölött növekvő ózonlyuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714134618
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164369_auto_resized.jpg
vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714134618
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714134618
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714134618
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros