Aktuális

Taxistámadás Budapesten - Béla képtelen megbocsátani a 14 késszúrásért

Bors

Létrehozva: 2020.12.10.

Egy brutális késelés, rengeteg sérülés, majd újjászületés – a Pesterzsébeten megtámadott taxis vidékre költözött, feleségül vette szerelmét, nincs benne sem harag, sem félelem. Béla folyton teszteli magát: olyan utasokat is felvesz, akiknek korábban nem nyitott volna ajtót.

40 év – pontosan ennyi időt kell eltöltenie a fegyházban a jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt G. Richárdnak addig, hogy először felülvizsgálják, hogy egyáltalán valaha kiengedik-e a rácsok mögül. A mindössze 36 éves, többszörösen büntetett visszaeső erőszakos bűnöző legutóbb egy nyugdíj előtt álló taxis kocsiját változtatta kis túlzással mészárszékké.

20 ezer forinttal menekült a tettes

Mint arról beszámoltunk, a 64 éves N. Béla a Nagyvárad téren vette fel 2018 májusában a középkorú férfi utasát, aki a pest­erzsébeti Mártírok útja környékén minden előzmény nélkül a hátsó ülésről megragadta a sofőr ingének nyakát, annál fogva hátrahúzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször is megszúrta, illetve megvágta. A hős taxis kitartóan küzdött az életéért, többször beletaposott a gázba, és éles kanyarokat is vett, hogy lerázza magáról a támadóját, de ő nem akart le­állni. A kocsi végül lefulladt, Richárd pedig Béla pénztárcájával, s benne 20 ezer forinttal távozott. A támadót még aznap este elfogták a rendőrök. Az or­vos szakértők összesen 14 szúrást találtak az áldozaton, akinek az életéért sokáig küzdöttek.

Már elmúltak a rémálmok

– A bíróságon csak azok a szúrások számítottak, amiknek úgynevezett szúrt csatornájuk volt, de amikor a kórházból annak idején hazamentem, összesen 26 sérülést számoltak raj­tam. Közöttük volt felszíni vágás és karcolás is. A támadás után csak pár hónapig volt bennem rossz érzés, előfordult, hogy újraálmodtam a szörnyűségeket, de mára minden rossz érzésem elmúlt – magyarázta a minap a Borsnak a nyugdíjaskorú férfi, aki azóta sem állt le a taxizással. Mint mondta, eleinte direkt tesztelte magát, s felvett olyan embereket is, akiket előtte nem ültetett volna be szívesen maga mellé, de még ezekben a helyzetekben sincs benne félelemérzet.

Nincs benne bosszúvágy

Béla a bíróságon találkozott újra a támadójával, aki az el­mondása szerint összefüggéstelenül beszélt a történtekről. Állítólag olyanokat mondott, hogy a kocsiban amiatt félt, hogy nem tud kiszállni, de egyébként sem emlékszik semmire, „csak úgy szurkált”. Egyébként meg arra hivatkozott, hogy gyógyszereket szed, és mentálisan beteg.

Kérte a bírót, hogy felém fordulhasson, aztán amikor engedélyt kapott, bocsánatot kért. Azt mondta, ne haragudjak, ő ezt nem így akarta, de különben is „olyan állapotban volt”. Hogy elfogadtam-e? 26 sérülésért és 14 késszúrásért hogy fogadnék el egy bocsánatkérést? – tette fel a költői kérdést la­punknak a megtámadott ta­xis, aki bosszúvágyat és szánalmat sem érez Richárd iránt.

Egy dolognak örülök, mégpedig annak, hogy ez az em­ber már nincsen közöttünk. Nem azért, mert félnék tőle, de egyszerűen nem való kö­zénk – tette hozzá. Bélának a támadás óta alaposan felfordult az élete. Idén februárban megnősült, s leköltözött egy vidéki településre. Mint mondja, rendkívül hálás a sorsnak, hogy ilyen csodálatos élete és családja van, a késelésre pedig egy valóságos újjászületésként tekint.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166736_auto_resized.jpg
origo.hu

Új fejezet kezdődik az orosz-ukrán háborúban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166403_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek május elejéig sosem látott karmikus szerencsében lesz része

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161183_auto_resized.jpg
life.hu

Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162142_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27484_resized.jpg?avcount=1714165512
origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166219_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714165512
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714165512
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714165512
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JFNWf7mmWEpw5pefPCStAvMzjd1iDbJYH6M84_RYm3Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExMmFlY2MyMzQxZTRhZDRiNmQ5MzllNDQzM2MyNWVi.webp
Veszélyes

„Sosem volt allergiás" – éjjel rohant a mentő a magyar tinilányért, rejtélyes tüneteket okozott az eper

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai