Soroksári gyilkosság: Rejtőzködik a gyanús furgont látó szemtanú

Közvetítő útján információkkal szolgált, de a kilétét még a rendőrök előtt sem hajlandó felfedni a soroksári gyilkosság ügyében megszólaló ta­nú. A tettes továbbra is szabadon kószál.

Közvetítő útján információkkal szolgált, de a kilétét még a rendőrök előtt sem hajlandó felfedni a soroksári gyilkosság ügyében megszólaló ta­nú. A tettes továbbra is szabadon kószál.

A Borsnál tavaly decemberben je­lentkezett egy személy, aki a „Telefontanú” in­gyenesen hívható, anonimitást garantáló számán információkat osztott meg a rendőrséggel. Ő gyakorlatilag a közvetítő szerepét vállalta magára: a nyomozókkal megosztott információk nem saját élményein alapulnak, azokat egy ismerőse osztotta meg vele, aki azonban meg akarta őrizni saját inkognitóját.

Mint arról lapunk beszámolt: a szemtanú a gyilkosság estéjén látott egy fehér színű, koszos furgont, amely keresztezhette a kocogó nő, Gyurik Krisztina útját. A furgonban három személy utazott, a környéken fatolvajként emlegetik őket, a tanú a furgon rendszámát is feljegyezte. Mivel fával foglalkoznak, így kötözőzsineg is bizto­san volt náluk. A tanú elbeszélése összecsengett azzal a rendőrségi felhívással, amelyben egy világos színű, zárt Mer­cedes kisteherautó utasainak a jelentkezését kérték. A térfigyelő kamerák által rögzített kocsi a gyilkosság estéjén 20 óra körül az Oázis kertészet előtt haladt el a Vízisport utca felé, majd a Vízisport utcán közlekedett tovább.

A térfigyelő kamera által rögzített furgon keresztezhette a kocogó nő, Gyurik Krisztina útját

Cikkünk megjelenése után a rendőrség megkereste a lapunknak nyilatkozó telefontanút, aki azonban ígéretet tett ismerősének, hogy nem adja ki őt. Így az­tán a nyomozók nem tudták kihallgatni a gyanús furgonról beszámoló személyt. Amíg a brutális gyilkos szabadon kószál, alighanem a tanúk sem érzik magukat biztonságban.

A kocogó családanyával, Gyurik Krisztinával 2013. szeptember 25-én brutális kegyetlenséggel végzett a máig ismeretlen tettes. A nyomravezetőnek ötmillió fo­rint üti a markát.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors