Megalázták az MSZP elnökének feleségét

Egy nyomdafestéket nem tűrő cikkel, s a hozzá tartozó minősíthetetlen témájú voksolással verte ki a biztosítékot a Habony Árpád ötvenszázalékos tulajdonában lévő portál. Még a konzervatív oldalon is óriási a felháborodás.
Egy nyomdafestéket nem tűrő cikkel, s a hozzá tartozó minősíthetetlen témájú voksolással verte ki a biztosítékot a Habony Árpád ötvenszázalékos tulajdonában lévő portál. Még a konzervatív oldalon is óriási a felháborodás.

Bár a magyar politikában szinte semmi sem szent, még a sokat látott politikusokat is kiakasztotta a 888.hu húzása. A G. Fodor Gábor által vezetett hírportál leközölte Rába Tímea volt szépségkirálynő 18 évvel ezelőtti aktfotóit. A névtelenül író szerző pedig azon elmélkedett, hogy annak idején milyen sokan önkielégítettek a képek láttán.

Köztük a szocialisták, így Tóbiás József MSZP-elnök is, akinek felesége éppen Rába Tímea „hajdani szépségkirálynő és szexuális segédeszköz”. Ráadásul az olvasók is szavazhattak arról, hogy kivernék-e Tóbiás feleségének képeire.

© Fotó: Bánkúti Sándor

A cikk leközölte Tóbiás 13 éves lányának, Ninának a fotóját is. A szerző megjegyezte: nem tudni, mi a rosszabb: ha a tinédzser lány apját követné a politikai pályán, vagy az anyját a pornófotózásban. G. Fodor Gábor a 888. hu indulásakor így elmélkedett a konzervatív újságírásról: – Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. Az atv.hu-nak a főszerkesztő elmondta: a politikusnak az a dolga, hogy politizáljon, az újságírónak, hogy írjon.

© Fotó: Végh István

A Bors megkereste Rába Tímeát is, de nem kívánt nyilatkozni. A 888.hu-t kiadó cég, a Modern Media Group 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád, aki Orbán Viktor kormányfő – nem hivatalos – főtanácsadója. Ennek ellenére a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Gulyás Gergely a Facebookon azt írta: jóízlésű embernek a 888-hoz semmi köze nem lehet, és teljes szolidaritása Tóbiásé és családjáé.

Berágott a pártelnök

Jogi lépéseket tesz Tóbiás József a 888.hu cikke miatt – üzente sajtósán keresztül lapunknak az MSZP elnöke. A politikus és felesége többszörös becsületsértés miatt perelheti a hírportált, például maszturbációs segédeszköznek és pornófotósnak nevezik a szépségkirálynőt. Ráadásul úgy idéznek Keleti Györgyi botránykönyvéből, hogy az abban név és minden bizonyíték nélkül leírt, drogozó, prostizó politikus Tóbiás lenne.

Szabó Tímea (PM): ­­G. Fodor Gábor, te utolsó senkiházi, takarodj a köz­életből!

Heti Válasz: Lehet egy adag hányást konzervatív újságírásnak nevezni?

Lukács Zoltán (MSZP): A kormány bontsa fel a 888.hu-val az összes megkötött szerződését!