Ismert zenész szerelmét zaklatja a DK szóvivője

Háborgó hangú nyílt levélben ostorozza Gréczy Zsoltot a Hungária és a Dolly Roll egykori dobosa, Zsoldos Dedy. Állítása szerint a politikus újra és újra bepróbálkozik párjánál, Zsófinál, akivel évek óta együtt él.
Háborgó hangú nyílt levélben ostorozza Gréczy Zsoltot a Hungária és a Dolly Roll egykori dobosa, Zsoldos Dedy. Állítása szerint a politikus újra és újra bepróbálkozik párjánál, Zsófinál, akivel évek óta együtt él.

Megdöbbentő történetet osztott meg közösségi oldalán a könnyűzene egyik legismertebb zenésze, Zsoldos Gábor. Nyílt levelét Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjének, Gyurcsány Ferenc bizalmi emberének címezte, indulatosan olvasva a fejére, hogy évek óta szerelmével üldözi párját, Zsófiát.

A felháborodott dobos, akit zenészkörökben mindenki csak Dedyként emleget, egy bibliai idézettel emlékezteti Gréczyt, hogy bűn megkívánni felebarátja feleségét. Ám Gréczy valószínűleg nem ismeri a tízparancsolatot, mert évek óta írogat, üzenget párjának, Zsófiának, holott jól tudja, hogy foglalt a szíve. Emlékezteti a tolakodó politikust, hogy 2016 májusában és 2017 februárjában már tisztázták, hogy a csinos pszichológusnő nem az ő „babája” – ahogy Gréczy nevezte. A méltán dühös zenész nem érti, hogy a politikus miért nem képes ezt felfogni. Mint írja, legszívesebben egy jól irányzott pofonnal térítené jobb belátásra az élettársára ácsingózó férfit, de zenész lévén nem kockáztathatja keze épségét.

A pszichológusnő évek óta kénytelen elviselni a politikus tolakodó közeledését © Facebook

A hosszú levél befejezéseként a felháborodott muzsikus azon morfondíroz, hogy vajon Gréczy miért szorul rá arra, hogy más párját, egy gyermekes családanyát kelljen csábítgatnia: netán szingli, mert elviselhetetlen, vagy esetleg van barátnője és titokban próbál csajozni. Akármi legyen a válasz, Zsoldos világossá teszi, hogy minden kapcsolatot megszakít a Gyurcsány Ferenc legbelsőbb köreihez tartozó politikussal, még a tévét is másik csatornára kapcsolja, ha a képernyőn Gréczy tűnik fel.

A Bors elérte Zsoldos Dedyt, aki tegnap kora délutánra már eltávolította oldaláról a posztot, és nem is akart beszélni a lerázhatatlan udvarlóról, aki betolakodott az életükbe. Mint mondta, pillanatnyi indulatában írta a nyílt levelet, majd osztotta meg sorait a nyilvánossággal.

A dobos nyílt levélben rohant ki a DK szóvivője ellen © MTI

A DK országgyűlési képviselőjét is elérte lapunk, Gréczy azt állította, hogy nem látta Zsoldos nyílt levelét, nem ismeri annak tartalmát, így nem is tud rá reagálni, holott aligha lehetett újdonság számára a tartalma, mivel a konfliktus évek óta húzódik. A po­litikus szerint a felhasználók sok mindent kitesznek, később levesznek az internetről, és nyilván Dedynek is oka volt rá, hogy végül törölte a dühös hangvételű írást.

Újságíróból lett politikus

Gréczy Zsolt az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett 1991-ben. 1985-ben kijárta a MÚOSZ újságíró-iskoláját. Kezdetben külsősként dolgozott különböző lapoknak, később ifjúsági lapok szerkesztésében vett részt. Aztán a Mai Nap (1991–92), majd a Kurír (1993–1998) kulturális rovatának tagja. 1998 és 2004 között a Magyar Hírlap újságírója, 2005 és 2007 között a Népszabadság belpolitikai újságírója. 2004-től műsorvezető az ATV-ben.

A DK szóvivőjét eddig hiába figyelmeztette a zenész, hagyja békén a szerelmét © MTI

2007-től 2009-ig Gyurcsány Ferenc, 2009-től 2010-ig Bajnai Gordon miniszterelnök kabinetjében kommunikációs főtanácsadó. A Magyar Demokratikus Charta alapító tagja, ügyvivője. 2013. szeptember 1.–2018. május 1. között a Demokratikus Koalíció szóvivője. A 2014-es önkormányzati választáson a DK polgármesterjelöltje Budafok-Tétényben, ahol a második helyen végzett. A Főtáv-Komfort Kft. felügyelő-bizottságának tagja. 2018-tól a DK országgyűlési képviselője, a frakció szóvivője.

Ismeri az egész zenészszakma

Zsoldos Gábor zenész szülők gyermeke, édesapja Zsoldos Imre trombitás, édesanyja Sárosi Katalin táncdalénekesnő. Fiatalon kezdett ütőhangszereken játszani, 1982-ben csatlakozott a legendás Hungária együtteshez, amelyből Szikora Róbert dobos kilépett. Egy év múlva feloszlott a Hungária, Dedy pedig Dollyval, Kékes Zoltánnal, Novai Gáborral, Fekete Gyulával és Flipper Öcsivel együtt megalakította a Dolly Roll együttest, ebben a csapatban már énekelt is, nagy slágere volt többek között a Pech-men című dal.

© Fortepan

1987-ben Flipper Öcsivel új zenekart hoztak létre, STEP néven. Két év múlva ez az együttes is feloszlott, Zsoldos pedig új zenekarral próbálkozott. Azóta a pop- és rockzene számos nagy alakjával dolgozott, az egyik legfoglalkoztatottabb dobos a szakmában.