Halottnak nyilvánította a kórház a nőt, aztán élve elégették

Egészen elképesztő kórházi mulasztás történt Indiában. Súlyos tüdőfertőzéssel kezeltek egy 24 éves nőt az észak-indiai Uttar Pradeshben.

Fiatal medikusok megállapították a halál beálltát, miután Rachna Sisodia semmilyen életjelet nem mutatott, azonban, mint a DailyMail írja, túl korán. A fiatal nő ugyanis közel sem volt halott.

Órákkal később a hagyományoknak megfelelően megkezdődött a hamvasztás, ahol az egyik hozzátartozó jelezte, a nő szerinte még életben van. A szertartásnak akkor vége is szakadt.

Pedig lett volna idő korábban is észrevenni: a holttestet a máglyára tétele előtt alaposan megmossák, az elhunyt haját és körmét levágják, ha az elhunyt nő, színes lepelbe csavarják, és virágokkal borítják.

A félbemaradt hamvasztás után megvizsgálták a szerencsétlent és akkor derült ki: halálát az égési sokk okozta, tüdejében és légzőrendszerében is elszenesedett részeket találtak, vagyis a tűz a belélegzés által jutott be.

A kórház továbbra is kitart amellett, hogy a nő már meghalt, ugyanakkor a boncmester is tett egy szerencsétlen nyilatkozatot, ami szerint egyáltalán nem biztos, hogy Rachna Sisodia holttestét vizsgálta meg. DNS-vizsgálat fog dönteni.