Aktuális

Kőszegi buszszerencsétlenség: Így vannak most a kórházba szállított gyerekek

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.06.13.

Minden gyereket kiengedtek a kórházból a kőszegi buszbaleset után. A fizikai sérüléseikből hamar felépülnek majd, ám kérdés, hogy a lelki megrázkódtatást hogyan lesznek képesek feldolgozni. Szükség esetén pszichológus is a rendelkezésükre áll majd.

Mint arról beszámoltunk, június 12-én a fertőrákosi általános iskola másodikos diákjai osztálykirándulásra indultak Kőszegre, ám oda nem érkeztek meg. Már nem jártak messze a városhatártól, amikor buszuk kisodródott az úrtól és az oldalára borult. A járművön utazó 30 diák, a három kísérő, illetve a sofőr a tetőablakon keresztül hagyta el az utasteret. Hat gyermeket kellett kórházba szállítani, őket is csak könnyebb sérülésekkel, jellemzően zúzódásokkal és karcolásokkal. A Bors úgy tudja: már valamennyi sérültet hazaengedték a kórházból.

Hazamehettek a gyerekek a kórházból Fotó: VAOL

 

Hálásak vagyunk az égieknek, hogy nem történt nagyobb baj. A gyerekek kisebb sebei biztosan hamar begyógyulnak, de kérdés, mi lesz a lelkükkel. Ez személyenként nyilván eltérően alakul, de talán szerencse, hogy a nyolcévesek még nem igazán fogják fel, hogy rosszabb esetben akár halálos áldozatok is lehettek volna a baleset után

 

 – mondta a Borsnak egy helybéli.

Az egynaposra tervezett, szerencsétlenül alakult osztálykirándulás után csütörtökön az érintett gyerekeknek nem volt kötelező az iskolába bemenniük, ám a legtöbb diák mégis megtette ezt. 

A baleset egy ideig még beszédtéma lesz köztük, és ha a szülők, illetve a pedagógusok szükségesnek látják, pszichológus is a rendelkezésükre áll majd.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szerencsétlenség a szülőket jobban megviselte, mint a gyerekeket. A kisdiákok a helyszínen a legnagyobb fegyelemben várták meg a mentőket, majd a kis sebesültek a kórházi vizsgálatokat is jól viselték. Volt, akit meg kellett röntgenezni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek