Riasztás

Kiadták a riasztást: jégesővel, viharos széllel szakad ránk az ég

N.T.

Létrehozva: 2024.05.30.

Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. 

időjárás esőfelhő vihar
Fotó: Pexels / Pexels

Ma a késő délelőtti, déli óráktól nagyobb számban az ország északkeleti felén zivatarokra kell számítani, amelyeket helyenként felhőszakadás (északkelet felé haladva növekvő valószínűséggel, >25-30 mm), viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső (1-2 cm) kísérhet. Délután már nyugatabbra is előfordulhatnak elszórtan zivatarok az országban. Éjjel némiképp megnyugszik a légkör, azonban - kiemelten az ország déli területein - még továbbra is kialakulhat zápor, zivatar - írja a HungaroMet

Péntekre virradóan délnyugat felől egy csapadékzóna érkezik. Előterében illetve a csapadékzónába ágyazva ismételten zivatarokra kell számítani, környezetükben (kiemelten a Dunától keletre) viharos széllökés (60-80+ km/h), jégeső (1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (15-25 mm) is előfordulhat. Átmeneti szünetet követően a késő délutáni óráktól egy hidegfronthoz kapcsolódóan újabb hullámban érkezhetnek zivatarok, köztük heves zivatarok is, utóbbiakhoz viharos széllökés (70-90+ km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (>25-30 mm) is társulhat. Zivatarokra, intenzívebb zivatarokra - fokozatosan északkelet felé haladva - a késő esti órákban is számítani kell.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek