Védelem

Üzent a NASA: űrbéli fenyegetés esetén ez történne a Földön

K.B.

Létrehozva: 2024.04.20.

Több milliárd dollárt szánnának a védelem kiépítésére.

A NASA tudósai aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a Mars bolygóról hazatérő űrhajóik szállítmánya akár marsi baktériumokat, vagy más szennyeződéseket tartalmazhatnak, ezért saját védelmi rendszert hoztak létre, hogy a biológiai eszközeikkel megfékezhessék, és megvédhessék a szállítmányokat, amelyeket elemzés céljából a Földre érkeznek. Néhány héttel ezelőtt ugyanis megerősítették, hogy a Vörös bolygón gyűjtött kőzetmintákat hazahozzák vizsgálatokra, ám ezek fertőzöttek lehetnek akár ökológiailag éhes mikrobákkal is, amelyek elterjedhetnek a mi bolygónkon is, és mérhetetlen károkat okozhatnának.

Mars Vörös bolygó
A Vörös Bolygóról visszatérő űrhajók akár szennyezett mintákat is hozhatnak haza, amely fenyegetést jelentene a Földre  /Fotó: Pixabay /   Pixabay

Az amerikai kormány ezért létrehozta a Biológiai Védelmi Bizottságot, amelynek a fő feladata az lesz, hogy megakadályozzák, hogy a Földre érkezzen bármilyen űrbéli fenyegetés az űrhajóinkon keresztül - számolt be róla Daily Star. Donna Shalala demokra kongresszusi képviselő figyelmeztette az embereket, hogy előre nem látható veszélyeket rejthet magában a minták hazahozatala.

 Az űrkutatás korunk legnagyobb kihívásai közé tartozik. Ahogy tovább merészkedünk az ismeretlenbe, úgy egyre több előre nem látott veszélyeknek tesszük ki magunkat.

- mondta el a képviselő, akinek vezetésével most 11 milliárd dollárral támogatták meg a NASA űrvédelmi programját. 

Erre azért van szükség, hogy a Biológiai Védelmi Bizottság biztosítani tudja, hogy az emberiség felfedezési törekvése nem veszélyezteti az emberiség biztonságát és túlélését.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek