Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

K. C.

Létrehozva: 2024.04.23.

Módosítva: 2024.04.23.

Mire kiderült mi a baja, már nem tudtak rajta segíteni.

Matthew Rosenblum 32 éves volt, amikor észrevette magán a fura tüneteket. De ahelyett, hogy orvoshoz fordult nem mindennapi észrevételeivel, ahelyett betudta a másnaposságnak.

orvosok, kórház, műtét
Fotó: Unsplash.com

Sötét volt a vizeletem és csontfehér a székletem. Egy ideig észre sem vettem a széklet színét. Először azt hittem, másnapos vagyok. Előző este ittam néhány sört, ezért ittam egy kis Gatorade-et és feküdtem az ágyban, de a vizelet nem lett világosabb” – árulta el Matthew az egykori doktorjelölt.

Csak akkor döntött úgy, hogy felkeresi az orvost, amikor Matthew tenyere és lába kontrollálhatatlanul viszketni kezdett. Még akkor is hónapokba, többszöri orvoslátogatásba került, mire diagnosztizálták nála a hasnyálmirigyrákot. Az orvosoknak borús prognózist kellett adniuk Matthewnak, akinek egy vagy legfeljebb három évet adtak az életéből, még a kezelések mellett is.

„Az emberek azt gondolják, hogy a hasnyálmirigyrák az idősek betegsége. Szerintem ezért nem is nézett utána senki, mert soha senki nem gondolt arra, hogy hasnyálmirigyrákom lehet. Újra és újra azt hallottam, hogy túl fiatal vagyok” – mondta letörten a fiatal férfi.
 

Az Egyesült Királyságban a hasnyálmirigyrákot leggyakrabban 75 év felett diagnosztizálják. Évente körülbelül 10 500 embert érint.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek