Aktuális

Gyilkosság, emberrablás és ciánmérgezés - Nekik halált hozott a fődíj: így gyilkolták meg a lottómilliomosokat

B. T.

Létrehozva: 2024.02.24.

Többek számára a végzetet jelentette a nyertes szelvény. Volt, akit elástak, míg mást megmérgeztek vagy elraboltak a csillagászati összegért.

Sokak életének nagy álma, hogy egyszer megnyerjék a lottó ötöst. A gigászi összeg bezsebelése, bár sokak életét valóban megváltoztatta, bizony nem mindenkinek hozott szerencsét. Éppen ellenkezőleg: akadt nem egy olyan ember, akinek a végzetet jelentette a nyertes szelvény. A Bors most összeszedte azokat a tragikus sorsú lottógyőzteseket, akiket nyereményükért végeztek ki.

A magyarok szerint egy csapásra stresszmentes lenne az életük, ha megnyernék a mesés vagyont /
Sokak életük végéig csak a lottó ötösre várnak, sok embernek azonban a nyertes szelvény életük végét jelentette   Fotó: GaudiLab (illusztráció)

 

Két hónapig élvezhette a milliókat 

Mindössze 20 évesen nyerte meg a Fantasy 5 nevű lottó főnyereményét Craigory Burch Jr. az amerikai Georgiában 2005-ben. A targoncásként dolgozó férfi igazi szamaritánusként viselkedett. A 138 millió forintos nyereményéből házat vett barátnőjének és rokonainak, majd a korábbi, szegényebb lakóhelyén élő gyerekeknek adományozott, családjukat és a fiatalokat is ellátta pénzzel, miközben ő maga szerény körülmények között élt. A férfi azonban csak két hónapig élvezhette a nyereményt: ekkor ugyanis egy több fős, maszkos banda rontott rá és barátnőjére, akik agyonlőtték Craigory-t, végül a pénz egy részét elvitték.

A férfi igazi szamaritánusként viselkedett: ő maga szerényen élt, millióit másoknak adta   Fotó: Georgia State Lottary

Ismerőse hátsó kertjében bukkantak rá a nyertes testére

Az egyik legszomorúbb történet kétség kívül a floridai Abraham Lee Shakespeare-hez fűződik. A férfi akkoriban alkalmi melósként ütötte meg a főnyereményt: a zseben csupán öt dollár volt, amiből kettőért lottószelvényt vett 2006-ban. Szerencséjére megnyerte az ötöst, vagyis 17 millió dollárt, azaz majdnem 6 milliárd forintot. Még csak azt sem lehet mondani, hogy rongyrázásba kezdett, éppen ellenkezőleg:

 Csupán kiköltözött a munkásnegyedből; vásárolt egy Nissant meg egy zálogházból kivett Rolexet. 2009-ben viszont eltűnt, holttestét pedig egy év múlva találták meg egyik ismerőse, Dorice Donegan Moor udvarán elásva.

 Bár a nőt lecsukták, azt a mai napig nem tudni, hogy a maradék nyeremény hova tűnt.

Shakespeare-t ismerőse hátsó kertjében találták meg, a férfit elásták   Fotó: Florida Lottery

Rendőrök lőtték agyon a jólelkű adakozót

Rick Camat 2000-ben ütötte meg a jakpotot. A férfi akkor egy Los Angeles-i kávézóban dolgozott, a szelvényt 13 kollégájával együtt vásárolta, így együtt nyerték meg a 87 millió dolláros díjat. Ebből Camat is megkapta a maga hatmillió dolláros, azaz több mint 205 millió forintos részét. A férfi nem volt fukar: minden rokonának adott az összegből, ő maga viszont nem élt nagy lábon. Egy amerikai focimeccsen azonban furcsa balhéba keveredett: egy verekedés után rálőtt egy távozó kocsira, majd állítólag a rendőrökre is, akik ezért agyonlőtték. A férfi családja a mai napig állítja, hogy a férfi csak a verekedőket akarta szétválasztani, és csupán a levegőbe lőtt. 

Ciánnal mérgezték meg a győztest

2012-ben váltotta be a milliomosok világába szóló sorsjegyét a 46 éves Urooj Khan. A chicagói férfi egy összegben vette fel a nyereményét, aminek a nettó értéke 600 ezer dollár, azaz több mind 138 millió forint lett. A férfi boldogan váltotta be a csekket, amit azonban nem sokáig élvezhetett: egy hónapon belül elhunyt. Mivel holttestét nem boncolták fel, úgy vélték, érrendszeri problémák végeztek vele. 

Ezt azonban a rokonság nem hitte el, és addig jártak a hatóságok nyakára, míg exhumálták a férfit, akiről így kiderült: valójában meggyilkolták, és ciánmérgezés lett a veszte. 

A gyilkost a mai napig keresik, míg a csillagászati összeget a család kapta kézhez. 

Sógornője végezte ki a nyertest

31 évesen, 1996-ban nyerte meg a főnyereményt egy szegény családból érkező chicagói srác, Jeffrey Dampier. A férfi a 20 millió dolláros, azaz mai árfolyamon közel 7 milliárd forintos nyereményt nagylelkűen osztogatta rokonai és barátai között: volt feleségének például odaadta a nyeremény felét, másoknak kocsit és házat vásárolt. Időközben még újra is házasodott, ami - közvetetten is, de a vesztét okozta. Második házastársával, Crystallal ugyanis elköltöztek, velük ment az asszony két nővére, Victoria és Terri is. Jeffrey két sógornőjével is hercegnőként bánt, a két nő minden kiadását fedezte, Victoriával azonban viszonyt kezdett.

 2005-ben aztán szeretője és annak akkori barátja elrabolta, majd kivégezte a férfit. Mindketten életfogytiglani büntetést kaptak. 

Hiába könyörgött a nyertes a bankjának, nem utaltak a rablóknak

Valósággal a mennyekben érezte magát a brazíliai Jonas Lucas Alves Dias 2020-ban, mikor megnyerte a helyi lottó 20 millió dolláros, azaz több mind 3 milliárdos fődíját. Két évvel később azonban a pokolig zuhant: súlyosan sérült állapotban találták meg egy São Paulo-i autópálya mellett, és bár kórházba vitték, ott elhunyt. Hamarosan kiderült, hogy a férfit egy séta közben rabolták el, és közel 20 órán keresztül fogva tartották, miközben 600 ezer dollárt, azaz 207 millió forintot követeltek tőle. Szörnyű, de a férfi fel is hívta a bankját, hogy teljesítse a kérést, azonban a férfi hiába könyörgött sírva, a bank a gyanús kívánság miatt megtagadta az utalást. 

Tinik végeztek a nyugdíjas milliomossal

Már igencsak benne járt a korban a 78 éves Lee Kost, amikor megnyerte az ohiói lottó 250 ezer dolláros, azaz 86 millió forintos nyereményét 2007-ben. Az idős férfi nyomban luxuséletre váltotta a nyugdíjas otthont: vett egy hatalmas házat és egy Jaguárt, később pedig belecsapott az élet sűrűjébe is, amiben az sem akadályozta meg, hogy többször is betörtek hozzá. Így ismerkedett meg aztán a 19 éves Porsche Sweet-el is, akit egyik nap meg is invitált magához. 

A nő azonban belépés után rögtön Lee-re támadt, nem sokkal később pedig tizenéves barátai is megérkeztek, akik először elvették a férfi összes pénzét, majd hidegvérrel megölték, még a Jaguárt is elvitték.

 Még aznap lebuktak: a Jaguárral száguldoztak, amikor lekapcsolták őket. Azóta is börtönben vannak. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17148530_auto_resized.jpg
origo.hu

Szentkirályi Alexandra: Hol áll meg a troli Budán, főpolgármester úr?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27264_resized.jpg?avcount=1713666908
origo.hu

Kétmilliós női biciklivel bohóckodik Magyar Péter - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147292_auto_resized.jpg
hirtv.hu

„Megb@szlak és megöllek!” - ismét lecsapott a dorogi rém

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147512_auto_resized.png
metropol.hu

„Megszakad a szívem” – kegyetlen dolgot tett a családjával Meghan Markle

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143570_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27262_resized.jpg?avcount=1713666908
origo.hu

Meg akart menteni egy liftbe szorult nőt, majd szörnyű dolog történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147191_auto_resized.jpg
travelo.hu

Preparátumnak hitték a múzeumi látogatók a baglyot, amíg váratlanul rájuk nem pislogott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713666908
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713666908
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147642_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134351_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4qEmH2LmlKzGk7gh9OO5FJzUBtmTjcclEXDFkjlgv7o/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZhNTRhNWU1NDQ5ZTRmNjdiNTJlMWIxMTNkNDY2ZDlh.jpg
Túlvilági

„Beléptem a szobába, és a lányom sikított”– Szellemek zaklatták Alexát és a kislányát

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/PxjZ9F2sPI70UqFWvnitCE7p84fuU_mHHfmFiePqQUg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JhNzIzM2QxZGE3MzQyYjA4MzI5ODU5YzQ2ODUxOTEy.jpg
Segítség

"Elvesztettük a reményt" - Nincs menekvés a szili romházból, mégis ott élnek Erzsébeték - Fotók