Hiba

Botrány a kórházban: 9 napig éheztettek egy beteget, belehalt

P. E.

Létrehozva: 2024.02.12.

A kórház állítja, hogy adminisztrációs hiba miatt nem kapott enni egy beteg 9 napig.

Egy megdöbbentő baklövés miatt egy férfi meghalt a kórházban, és gyászoló családja az elérhető maximális kártérítést kapta.

Kórház klinika gyógyintézet szakrendelő
Fotó: Pexels

Az 56 éves, Down-szindrómás és demenciás férfi, akit csípőtöréssel kezeltek, kilenc napig nem kapott enni és meghalt, mert a kórlapjára azt írták rá, hogy "szájon át nulla", mivel nyelési nehézségei voltak. Folyékony táplálékot sem kapott, aminek következtében állapota romlott, és tüdőgyulladásban halt meg a dorseti Poole Általános Kórházban 2021-ben.

A kórház, amely 15 000 font kártérítést fizetett, elnézést kért a tévedésért, és hozzátette, hogy az intézményen belüli rendszereket megváltoztatták annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő újra. A család ügyvédje a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a táplálkozás "megdöbbentő helytelen kezelése" okozta a férfi későbbi súlyos állapotromlását és halálát.

A férfiről élete nagy részében a szülei gondoskodtak, majd egy otthonba adták. Csakhogy az első napon elesett és eltörte a csípőcsontját. Így került kórházba, ahol rosszul jegyezték fel a panaszait. A vizsgálatok során kiderült, hogy a kórház személyzete, az ápolók és a műszakok között nem volt kommunikáció, senki sem jelezte, hogy a férfi állapota rohamosan romlik.

A kórház nem akart nyilatkozni az esetről.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek