Veszteség

Itt a vége, mindent elvesztettek: karácsony előtt lett hajléktalan egy házaspár

H. A.

Létrehozva: 2023.12.09.

Hosszú éveken át dolgoztak az álomotthonon, ám végül egyetlen nap alatt mindenük odalett.

Közel két év kemény munka árán sikerült felépítenie álomotthonát egy párnak a skóciai Obanben: a 61 éves Donald MacColl és a 49 éves Vivienne Macarthur nagy terveket dédelgetett a jövővel kapcsolatban is. Ezek az álmok azonban egy csapásra szertefoszlottak, amikor egy földcsuszamlás következtében a házukra hatalmas sziklák omlottak, és nem sokkal karácsony előtt minden személyes értéküket elvesztették.

összeomlott ház, természeti csapás, pusztítás
Képünk illusztráció. Fotó: Unsplash.com

Donald éppen a városon kívül volt, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett: mire hazaért, már csak a romok fogadták, ráadásul amiatt is rettegés fogta el, hogy a partnere, Vivienne odahaza tartózkodott-e a történtek idején - a félelem egészen addig elkísérte, amíg nem sikerült elérnie a nőt telefonon.

Egész életünkben dolgoztunk, és most mindenünket elvesztettük. Nem maradt semmink, sok személyes holmink elveszett, köztük Vivienne autója is, ez egyszerűen brutális

- mondta el a megtört férfi, aki két éven át dolgozott a házukon: azt is elmesélte, hogy korábban úgy tervezték, még egy házat építenek a telkükön, amit majd bérbe adnak másoknak.

A fedél nélkül maradt pár a történtek után ideiglenes szállást kapott egy üdülőparkban, ám zsúfoltság miatt hamarosan új lakhely után kell nézniük. Donald és Vivienne megsegítésére egy barátjuk, Cieran Moran indított adománygyűjtést, egy GoFundMe-oldal megnyitásával: a cikk írásának pillanatában már 6665 font (majdnem 3 millió forint) támogatás érkezett be - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek