Drámai

Egy szál hálóingben, mezítláb, kihűlve találtak rá egy földúton a hétfőn eltűnt, 92 éves Annus nénire

K. D. R.

Létrehozva: 2023.11.15.

A szomszéd vette észre hétfő reggel, hogy Annus néni nem húzta fel a redőnyt, így valami baj történhetett. A család azonnal ment a 92 éves dédimamához, akinek már csak hűlt helyét találták a házban. A lakásból Annus nénivel papucsa és pulóvere is eltűnt.

Hétfőn reggel baljós telefonhívásra ébredt Annuska néni családja, mikor a 92 éves dédimama, Makovi Gáborné szomszédja hívta őket: aznap reggel Annus néni nem húzta fel a redőnyt, talán valami baj van. A család azonnal rohant Magyaralmásra, ahol a nénit valóban nem találták otthon. A lakásból semmi nem tűnt el, kivéve Annus néni papucsát és pulóverét. A nénit senki nem látta távozni, azt pedig pláne nem gondolták, hogy a 92 éves, egyébként fitt és vékony, de gyakran szédülő néni messzebbre megy az utcánál, amit 3 éve nem hagyott el.

A néni szinte egész életében a Fejér vármegyei Magyaralmáson élt, sokan ismerték őt  Fotó: Google Maps 

Eddig a boltba és a gyógyszertárba se ment el, most nyoma veszett

Családja még vasárnap meglátogatta a 92 éves dédimamát, Annus nénit. Vittek neki süteményt, ebédet és beszélgettek. Akkor úgy tűnt, hogy minden rendben, másnap reggel Annus néni mégis eltűnt lakásából. Feltehetően hajnalban indulhatott el, ugyanis senki sem látta őt a faluban és egyetlen térfigyelőkamera sem rögzített róla felvételt. A néni bár jó kondiban volt, három éve szinte ki sem mozdul otthonról, élelmiszert és gyógyszert is házhoz hoznak neki a rokonok, mert bár menni tudott, sokat szédült. 

Senki nem akarta elhinni, hogy hova tudott elmenni, amikor nem megy 2-3 háznál messzebb évek óta, a boltba se, gyógyszertárba se. Megijedtünk, az én kislányom és kisfiam is biciklivel járták a falut és figyelték az árkokat, hogy hol a dédi?

– mesélte a Borsnak meghatódva Ildikó, Annuska néni unokájának felesége, aki az elsők között osztotta meg a közösségi médiában a dédimama eltűnését. Ildikó elcsukló hangon számolt be róla, hogy mennyi ember segített nekik a keresésben, mely végül eredményre is vezetett.

Elkezdtük átkutatni padlástól a pincéig a telket, minden bokrot, a szomszédok is átnézték a házakat, kerteket, közben értesítve lett a rendőrség. Megtettük a feljelentést, nekiálltak keresni a rendőrők is, a katasztrófavédelem délután négy órakor kapta a riasztást a kivonuláshoz. Jöttek Tatabányáról, Komáromból, Győrből, de a fél falu segített, rengeteg ember kereste, átkutatták a lakatlan házakat, hátha behúzódott valahova. Senki sem gondolta, hogy ilyen messzire elmegy – tette hozzá a dédunokák édesanyja a könnyeivel küszködve.

Annuska néni (92) a dédunokákkal  Fotó: Olvasói fotó

Egy földúton fekve, kihűlve, mezítláb találtak rá a polgárőrök

Annuska nénit végül a 81-es út és a Pálfi Major közötti földúton, Magyaralmáson találták meg a polgárőrök hétfőn este 9 óra körül. A néni a földúton feküdt, tőle 20 méterre a papucsa és a botja. Amikor megtalálták már nem volt magánál, de még életben volt. Életveszélyes állapotban szállították kórházba. 

Ez egy földút, ami a Sport utca folytatása, azon botorkált kifelé, nem tudni miért. Saját lábán ment el, hálóingben, bottal. A kisfiam hétfő este még sírt, hogy hol lehet a dédi? Rá egy órára, hogy elaludt, megtalálták

– mesélte az unoka felesége, aki arról is tájékoztatta a Borsot, hogy a néni a kórházban orvosi kérésre már meg tudta emelni a kezét, ami jó jel.

Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a keresés most jó véget érjen és sikerüljön időben megtalálnunk Annus nénit. Nagyon köszönöm a sok önkéntes és hivatásos szerv munkáját és az egész falunak, akik mellénk álltak és együtt keresték velünk a dédit. Nélkülük ez nem sikerült volna – zárta gondolatait Ildikó, aki elmondta, hogy a családot nagyon megviselték a történtek és biztosan idő kell még, mire mindezt fel tudják dolgozni.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183357_auto_resized.jpg
origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27705_resized.jpg?avcount=1714729513
origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184319_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Brutális idő vár ránk pénteken, egyes vármegyékre 3 riasztást is kiadtak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183704_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ítéletet mondtak az Európai Unióról – ez nem mindenkinek tetszik majd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180009_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184251_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27702_resized.jpg?avcount=1714729513
borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184139_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183918_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714729513
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ZtbEbJz1-drhBEBvJ0t9wyGm0JmBNDwM-2xuXd8iz3w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUxYTUxOGEwMDg4ZTQxMmViNGYwODYwZTU1MjkyN2M0.jpg
Megindító

Együtt lépett színpadra Curtis és a Duchenne-szindrómás Beni

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/VRqql23OjRTVvfQWpcb01yDZ817z3w6b-0PBSKQuxuM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc3ZDM3ZjAyY2RkZjQ0N2M5MmQ2MTNmNWFhMjQ5ZTZh.jpg
Exkluzív interjú

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával