Beruházás

Különleges klub nyílt Budán

Bors

Létrehozva: 2023.09.06.

Ott, ahol egykor a Fonográf klub működött...

A századforduló Magyarországának klubéletét idézi meg a BDPST Group újonnan átadott beruházása, a Botaniq Budai Klub, amely a napokban nyílt meg a Svábhegyen, a korábbi Fonográf Klub helyén.

A több mint két évig tartó fejlesztési folyamat utolsó szakaszában, a tereprendezési és tájépítészeti munkálatok során a zöldövezet megújítására és bővítésére kiemelt hangsúlyt fektettek, aminek köszönhetően a korábban megkopottá vált helyszín visszakapta a múltjához méltó, eredeti természetközeli szépségét.

A svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg, szolgáltatásait pedig a brit „private members clubokhoz” hasonlóan tagsággal lehet majd látogatni – írja a Ripost a BDPST Group tájékoztatása alapján.

Az angolszáz privát klubok kultúráját honosítaná meg hazánkban a Svábhegyen megnyílt Botaniq Budai Klub  Fotó: BDPST Group

„Büszkeséggel tölt el, hogy a legmagasabb minőségben és a svábhegyi környezetbe természetesen illeszkedően valósult meg a Botaniq Collection legújabb ékköve, a Botaniq Budai Klub, amely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a vendéglátás és a társasági élet egy kimagasló sztenderdjét honosítsa meg Magyarországon, évszázados angolszáz minta alapján” – idézi a közlemény Peter Knollt, a BDPST Group klaszterigazgatóját, aki korábban elsőként a Turizmus.com-nak beszélt az új privát klub szolgáltatásairól.

Az értékteremtő és újító szándékkal létrehozott klub ikonikus helyszínen, a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén valósult meg, tagsággal rendelkező vendégeit pedig étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyermekeknek fenntartott Kids’ Club várja.Érdekesség, hogy az egykori Illés (majd Fonográf) Együttes több tagja által alapított Fonográf Klub, amely 1985-től 2003-ig működött a XII. kerületi Költő utcában, szintén tagsági igazolvány megváltása után volt látogatható, és olyan magyar hírességek is szívesen időztek itt, mint Halász Judit és Bródy János. A városi legendák szerint pedig többek között Carlos Santana és a Queen együttes is megfordult a klub falai között.

A tagsággal látogatható exkluzív klubok Magyarországon is virágoztak a 19. században, illetve a 20.század elején, azonban a második világháborút követően teljesen eltűntek. Az első ilyen klubot maga gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven, angolszász mintára.

Botaniq Budai Klub

Exkluzív klubétteremmel, különböző wellness és fitnesz szolgáltatásokkal, teniszpályákkal, a gyermekek számára fenntartott „kids clubbal” és több funkciós sportpályával várja a nyár végétől a sportolni, pihenni és kikapcsolódni vágyókat a Botaniq Budai Klub – derül ki aBDPST Group korábban kiadott közleményéből. A Svábhegyen az egykori Illés (majd Fonográf) Együttes több tagja által alapított Fonográf Klub 1985-tól 2003-ig működött a budapesti XII. kerületi Költő utcában. Az étteremmel és szaunával is rendelkező polgári klub tagsági igazolvány megváltása után volt látogatható és olyan magyar hírességek is szívesen időztek itt, mint Halász Judit és Bródy János. A városi legendák szerint pedig többek között Carlos Santana és a Queen együttes is megfordult a klub falai között. A klub régi épületének bontási munkálatai 2021 tavaszán kezdődtek. Az építési munkálatok befejezése után, a tereprendezési és tájépítészeti munkálatok során a zöldövezet helyreállítására is nagy hangsúlyt fektetnek.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172525_auto_resized.jpg
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27585_resized.jpg?avcount=1714415712
origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174321_auto_resized.png
metropol.hu

Hilda megszólalt a Petrával való konfliktusról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170326_auto_resized.jpg
vg.hu

Készül a 96 méter magas kémény, épül a török üveggyár Kaposváron

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173346_auto_resized.png
metropol.hu

Kitálaltak kapcsolatukról a Házasság első látásra párjai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27571_resized.jpg?avcount=1714415712
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171031_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 29.: a Kos rászánja magát a lépésre, a Nyilast fellelkesíti egy ügy

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714415712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714415712
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú