Egri gyermekhalál

"Felöltöztettem a már halott gyerekem és elbúcsúztam tőle" - megrázó beszámoló az Egerben meghalt kislány apukájától

Kóré Károly

Létrehozva: 2023.07.09.

Szívszorító interjút adott a Borsnak annak a 4 éves kislánynak az apukája, aki még pénteken lett rosszul és halt meg Egerben.

Még pénteken szörnyű tragédia történt Egerben, amiről a Bors is beszámolt. Egy 4 éves kislány, Dorina az otthonukban lett rosszul. Hiába érkeztek meg pillanatok alatt a mentők, majd egy mentőhelikopter is, a kislányon már nem lehetett segíteni. Most megrázó interjút adott a Borsnak a kislány édesapja.

A volt élettársam, Ágnes már a hét közepén, három nappal Dorina halála előtt elvitte orvoshoz a kislányunkat rosszullét miatt. Az orvos akkor felírt egy antibiotikumot, amit természetesen ki is váltottunk, és Dorina az előírás szerint meg is kapott. Már láttam a jegyzőkönyvet, amiből kiderült, hogy a lányom halálát tüdőgyulladás okozta. Dorina az állapotából adódóan szinte mindig feküdt, igaz, néha felvettük vagy beültettük az etetőszékbe

 – mondta a gyászoló férfi.

Dorina itt még teljesen jól volt Fotó: Olvasói

Gergely éppen a munkahelyén, az egri kórház konyháján tartózkodott, amikor Dorinához mentőt kellett hívni. Természetesen a bajról azonnal értesítette az édesanyja.

Amikor megtudta, mi történt, a főnököm beültetett az autójába, és elvitt volna a kislányomék házához, de a rendőrök az útlezárás miatt nem engedtek minket oda kocsival. Fél éve költöztem el a családomtól, de a kapcsolatom korrekt maradt a volt párommal 

– mesélte Gergely. A férfi élete leghosszabb percei következtek, míg gyalogosan az épülethez ért. Végül meglátta, hogy a mentősök a kislánya nélkül lépnek ki a kapun.

- Egy pillanat alatt megértettem, hogy ez csak a legrosszabbat jelentheti. Felrohantam a lakásba, és elbúcsúztam a már halott gyermekemtől. Én magam öltöztettem fel, úgy vitték el a szállítók. Azóta óránként rám tör a sírás, de egyébként úgy gondolkodom, hogy Dorinának ennyit osztottak, és legalább nem szenvedett sokat – mondta az apa.

Mint már beszámoltunk róla, Dorina soha nem tanult meg beszélni, de a szüleivel jól kommunikált. 

- Ha éhes volt, tátogott, ha fájt valamije, odamutatott és keservesen sírt. Mindig megértettük, hogy mire van szüksége – emlékezett vissza Gergely.

Az édesapa leszögezte: hálás az orvosoknak.

Biztos vagyok benne, hogy lelkiismeretesen jártak el, és az édesanyám is elmondta, mennyi mindent megpróbáltak. Nekem így kell tovább élnem, békével a szívemben. A gyász ugyan összetör, de a barátaim és a szeretteim is mellettem állnak. Azt tanácsolták, hogy ne zárkózzam be. Szombat délelőtt is bementem a kórházba, délután pedig rendesen megjelentem az étteremben is, ahol pincérként tevékenykedem. A kollégáim mindenhol mellettem állnak. Azt mondták, szívesen veszik, ha velük vagyok, és mindenben támogatnak

 - mondta az édesapa.

Ágnes Dorina születése óta otthon tartózkodik. Gyermekgondozási díjat kapott, hiszen a nap 24 órájában Dorinára vigyázott. Amíg velük élt, persze Gergely is aktívan kivette a részét a kislány gondozásából. Ő fürdette Dorinát, és gyakran lenyírta a haját.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek