Baleset

Második születésnapját ünnepli: átment a vonat a 71 éves férfin, karcolásokkal úszta meg a balesetet

2023. január 24. kedd 09:00

Nekiment a vonatnak, mégis a saját lábán szállt ki a kocsiból egy nyugdíjas férfi Öttevénynél. Bár ezek után kórházba vitték, második születésnapját ünnepelheti.

Hatalmas csattanásra lehettek figyelmesek az Győr-Moson Sopron Vármegyei Öttövény felé haladók, ahol csütörtökön egy férfi ugyanis kocsijával a vonatsínekre hajtott, majd egyenesen az éppen Tatabánya és Rajka között közlekedő vonatnak hajtott. 

Újabb kocsi hajtott az érkező vonat elé. A sofőr csodával határos módon túlélte a balesetet - Fotó: Pexels

Saját lábán szállt ki a roncsból a nyugdíjas

A Móvár Press szerint a vonat ezután továbbhajtott, és végül csak később, a Lébény-Mosonszentmiklós vasútállomáson állt meg. 

Azt is hozzátették, hogy az autót vezető férfiről úgy tudják, hogy nem csak, hogy túlélte a horrorisztikus csattanást, de az eset után saját lábán szállt ki a kocsiból. 

Azt már a Mosonmagyaróvár Tv tudta meg, hogy a 71 éves férfit később kórházba szállították.

Egy arra autózó asszony elmondta, hogy a kocsi szörnyű állapotban volt: 

- Láttam a kocsit, ott volt félretolva, az eleje szinte teljesen széttört. Később halottam, hogy a benne ülő férfi túlélte az esetet, és hogy elvileg kiszállt a kocsiból. Szerintem a második születésnapját ünnepelheti, mert ahogy halottam, az autóval először nekiment a vonat oldalának, majd a szerelvény megforgatta, és a hátulját is eltalálta. Kész csoda, hogy él

 - szögezte le az autós. Hozzátette, hogy nem először lát olyat a környéken, hogy az autók a sorompó ellenére a sínekre hajtanak: 

- Egyszerűen nem fogom soha megérteni, hogy miért teszik? Reflex? Hirtelen rossz döntés? Nem értem. Pár perc várakozás semmi egy élethez képest - szögezte le. 

Két vonat is elgázolta

Nem ez az első eset az utóbbi időben. Egy figyelmetlen sofőr csupán a csodának köszönheti életét: alig két hete a Bors is megírta, hogy Szentesen hajtott a közeledő vonat elé egy terepjáró, utasai azonban időben kapcsoltak, és még sikerült kiugraniuk a kocsiból. Bár az autó totálkárosra tört, ők ép bőrrel megúszták az esetet. 

Hasonlóan nagy mázlistának mondhatja magát az a férfi, aki december elején hajtott a sínekre Alsógödnél, ahol először az egyik, majd a másik irányból közlekedő vonat is nekiment, az autó pedig a két szerelvény közé szorult. 

Bár a halálra vált szemtanúk már a legrosszabbra gondoltak, mindenki meglepetésére, az autót vezető férfi sértetlenül mászott ki a roncsból, mi több, még arra is volt ereje, hogy saját maga hívjon autómentőt, akiket aztán az összezúzott járgány tetején ücsörögve várt meg. 

Az alsógödi balesetnél a sofőr kocsiját két szerelvény is eltalálta, ő mégis saját lábán szállt ki a kocsiból, majd magának hívott autómentőt - Fotó: Bors

Csomagtartón keresztül mászott ki a roncsból

Szeptemberben Sashalmon ütközött neki az Örs vezér tere felé tartó HÉV-nek egy Mercedes sofőrje, miután egy kereszteződésen áthajtva vélhetően elnézte a szemafor tilos jelzését. A szemtanúk ebben az esetben sem hittek a szemüknek, ugyanis a terepjárót vezető fiatal nő szinte sértetlenül, saját lábán szállt ki az autóból és várta a segítséget. Majdnem ugyan ebben a kereszteződésben decemberben is történt egy ráhajtásos baleset: akkor egy Suzuki sofőrje hajtott a HÉV elé, ahol először az egyik, majd a másik irányból haladó HÉV-nek is nekiment. Azonban, ahogyan a korábban említett sofőrökre, úgy a Suzukit vezető nőre is vigyázott valaki odafentről: egy szemtanú szerint ugyanis könnyebben sérült csupán, és saját erőből, a csomagtartón keresztül hagyta el végül a kocsit. 

A Suzukiban ülő nő megúszta a kemény csattanást, mi több, épségben hagyta el a roncsot - Fotó: Bors

Kampányol a MÁV

A MÁV már évek óta nyomatákosan kéri az autósokat arra, hogy fokozott óvatossággal hajtsanak át a síneken, a tilos jelzés ellenére pedig semmiképpen ne menjen át a túloldalra. 

Azonban a tavalyi évben egyre csak szaporodtak a hasonló esetek, így a MÁV végül egy kampány keretében igyekezett felhívni az autósok figyelmét a biztonságos közlekedésre a vasúti átjárókban: 

- A vasúti átjárós balesetek száma 2022-ben drasztikusan megemelkedett, ezért a MÁV országos közlekedésbiztonsági kampányt indított elsősorban a figyelemfelkeltés és a közlekedési morál javítása érdekében

 - írták. Ennek érdekében a www.mav.hu/erjhaza oldalon elrettentő baleseti helyszíni fotókat, magyarázó- és alap vasútbiztonsági információkat, és a témában készült saját videókat helyezett el.

 

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15639689_auto_resized.jpg
origo.hu

Azonosítatlan repülő tárgy jelent meg Magyarország felett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11896_resized.jpg?avcount=1675772108
origo.hu

Egy fiatal férfivel összebújva fotózták Köllő Babettet - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15638594_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt Kucsera Gábor volt szeretője: újabb súlyos vádak hangzottak el

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15639966_auto_resized.png
hirtv.hu

A hideg idő miatt életbe lép a vörös kód

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15638464_auto_resized.jpg
metropol.hu

Családi tragédiáiról vallott részletesen Csuja Imre, aki fiai után apját és apósát is eltemette

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15637704_auto_resized.jpg
vg.hu

"Nincs más alternatíva, védekeznünk és nyernünk kell": a háború legnagyobb összecsapására készülnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11897_resized.jpg?avcount=1675772108
origo.hu

Apró bugyiját feljebb húzva mutogatja magát Szandi lánya - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15638519_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Piqué tovább rombol, újabb komoly botrányt okozott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15638420_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vallott a magyar maffia oroszlánokkal élő sírásója: Ledarálták a gengeszterek könyvelőjének holttestét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15637053_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Michael Schumacher: nagyon rossz hír jött a stuttgarti kórházból

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/muUWEJ9jieMCOGoKkxaMNeGcbAlErcEuGsLiQeEHajc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA2M2ZkNjEyZjNmMDQzN2E4ZjQ4YmZiNzg2ZTZjMWJh.jpg
EU

A békét szorgalmazza és tűzszünetre tett javaslatot Orbán Viktor

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/QpCMvQgGKiyrWgLtx0oWIdjTSRIupQ2a_83YuZN4Nj8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyOTU4NWJjOTI1NzRjMzRiMWE0NGViYzdhNWRlZDAw.jpg
Jótékonyság

Több mint félmillió forintot gyűjtöttek az Újbudán megölt rendőr családjának