Dollárbaloldal

Kiderült, ezt ígérte a dollárbaloldal az amerikai pénzekért

2022. december 6. kedd 11:40

A dollárbaloldal a modern magyar történelem legnagyobb választási botrányába keveredett, ráadásul egyre több megdöbbentő információ derült ki a guruló dollárokkal kapcsolatban. Sokáig kérdéses volt, hogy mit vártak cserébe az amerikaiak a baloldaltól a több mint 3 milliárd forintért, amelyet a kampányra adtak. Mostanra viszont egyértelmű, hogy a megállapodás egyik feltétele az volt, hogy a baloldal minden oroszellenes szankciót szavazzon meg, még akkor is, ha ezzel nehéz helyzetbe sodorja Magyarországot.

Mint ismert, a dollárbaloldal több mint hárommilliárd forint támogatást kapott az Action for Democracy nevű szervezettől, amely nem sokkal az áprilisi országgyűlési választások előtt jött létre egyetlen céllal, hogy befolyásolja a magyar választás eredményét. Az Egyesült Államok és a Nyugat nem titkolt célja, hogy  megbuktassák az Orbán-kormányt, és egy olyan kormány vezesse Magyarországot, amely követi Brüsszel és Washington utasításait.

Mostanra már mindenki számára világossá vált, hogy az elhibázott szankciók nem működnek, mivel azok csupán Oroszországot teszik gazdagabbá, miközben Európa elszegényedik. Súlyos gondot okoz az energiaválság, a szankciós infláció, Oroszország viszont eközben új kereskedelmi partnereket talált, rekordbevételeket könyvel el.

BRÜSSZEL AHELYETT, HOGY FELÜLVIZSGÁLNÁ A SZANKCIÓS POLITIKÁT, FOLYAMATOSAN ÚJABBAK BEVEZETÉSÉN DOLGOZIK, A DOLLÁRBALOLDAL PEDIG MINDEN ŐRÜLT ÖTLETET TÁMOGAT ÉS MEG IS SZAVAZ.

Az Alapjogokért Központ elemzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a dollárbaloldal egyértelműen azért kapja a pénzt a nemzetközi szövetségeseiktől, hogy ráerőltessék Magyarországra a szankciók politikáját. Gulyás Gergely szintén azt firtatta, hogy vajon a dollárbaloldaltól mit kértek a támogatásért cserébe.

Korányi Dávid a baloldal helytartója és Karácsony Gergely
Fotó: FACEBOOK / KARÁCSONY GERGELY

A baloldal igyekszik elterelni a figyelmet a tiltott, jogellenes külföldi pártfinanszírozásáról. Sose gondoltuk volna, hogy Magyarországon a baloldal dollárbaloldal lesz - vajon mit ígért a támogatásért cserébe a baloldal? Példátlan politikai botrány az ügy, egyértelműen jogellenes cselekedet volt, hiszen pártpolitikai kampányra külföldről pénzt elfogadni a rendszerváltás óta soha nem lehetett Magyarországon. A jogellenes magatartásnak pedig kell, hogy legyenek következményei - mondta a kancelláriaminiszter egy október eleji Kormányinfó során.

A dollárbaloldal különösen erősen lépett fel az orosz földgáz- és kőolajszállítmányok leállítását szorgalmazó szankciók mellett, miközben pontosan tudták, hogy ezen szankciók elfogadása rendkívül súlyos következményekkel járna Magyarország számára, hiszen az ország nem rendelkezik tengerrel, ezért hátrányból indul az olyan országokkal szemben, mint Németország, Franciaország vagy éppen Lengyelország.

"Hát, ugye Oroszország egy energia-nagyhatalom. Abból van pénze háborúzni, úgy tűnik, hogy drágán adja el az energiát. Ha (ennek megakadályozásához) az kell, hogy szankciókkal sújtsák az energiahordozókat is, amiket Oroszország (szállít), akkor ezt is meg kell lépni. Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni" - jelentette ki Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa annak ellenére, hogy ekkor már ismert volt a brüsszeli szankciók kudarca és a szankciók által okozott energiakrízis.

A baloldali politikusok minden létező platformon Magyarország ellen kampányolnak
Fotó: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Jávor Benedek, a baloldal európai parlamenti képviselője is azért harcolt Brüsszelben, hogy Magyarországot minél nehezebb helyzetbe hozza, ezzel kiszolgálva a külföldi érdekeket. Jávor ugyanis még több szankciót követelt több nyilatkozatában is."Hozhatunk, és hoznunk is kell további szankciókat Oroszország ellen, az eddig nem érintett területekre, így az energiapiacokra is kiterjesztve a korlátozásokat. (...) a mostani szankciók elégtelenek, kiterjedtebb, átfogó gazdasági nyomás kell, amely az energiapiacokat is érinti - mondta a baloldali politikus.

Jávor pontosan tudatába volt és van annak, hogy Magyarország számára mekkora károkat okoznának az energetikai szankciók, ráadásul ezt gyakorlatilag ő maga is elismerte amikor kijelentette, hogy

EZ FÁJNI FOG EURÓPÁNAK, KÜLÖNÖSEN AZOKNAK AZ ORSZÁGOKNAK, AMELYEK SZOROS FÜGGÉSBEN VANNAK OROSZORSZÁGGAL VAGY JELENTŐS ÜZLETI ÉRDEKEIK VANNAK. A KÖLTSÉGEK MAGASAK. MEGFIZETJÜK A TANULÓPÉNZT AZÉRT, MERT NEM TANULTUNK A TÖRTÉNELEMBŐL.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke még túl is licitálta baloldali elvtársait, amikor nem csak az olaj és a gáz ellen akart újabb szankciókat kivetni, hanem a nukleáris energiára is. Kijelentette, hogy ideje a paksi szerződést is felmondani, a Roszatomot pedig kitiltani az EU egész területéről.

A Jobbik továbbra is próbálja magát nem baloldali pártnak álcázni, azonban az ilyen nyilatkozatokból pontosan kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja őket, pontosan abból a kottából játszanak, amelyet a dollárbaloldalnak kiosztottak.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Karácsony Gergely pedig kijelentette, hogy örül annak, hogy létrejött a szankciós csomag, és Magyarország végül is nem tudta ezt megakadályozni.

Gyurcsány pártjának, a DK-nak az ifjúsági tagozata, Donáth Anna és Cseh Katalin EP-képviselők vezetésével minden platformon próbálja rossz helyzetbe sodorni az országot, miközben azt hazudják, hogy a szankciók működnek, pedig egyáltalán nem.

Donáth úgy fogalmazott, hogy a háborúra adott uniós reakció, a kivetett szankciók minden mértékadó elemzés szerint működnek, és összeroppanthatják az orosz gazdaságot, Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. Oroszország egyre nagyobb összegeket keres az energiahordozók felszökő ára miatt, Európában pedig egyes nyugati országokban már választania kell az embereknek aközött, hogy egyenek, vagy fűtsék a lakásukat.

(Origo)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606187_auto_resized.jpg
origo.hu

Botrányosan sok pénzt keres Magyarország egyik legsikeresebb influenszere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11610_resized.jpg?avcount=1675051208
origo.hu

A NATO készen áll a háborúra Oroszországgal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606848_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Heti top: titkolóznak a Liu testvérek, Erzsike megjelent Piquet oldalán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15607166_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Scholz: Németország nem hajlandó vadászgépeket adni Ukrajnának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605514_auto_resized.jpg
ripost.hu

Tolvai Reni ennyire még sosem kapta az ívet: "A felszívott kokain mennyiséget csökkenteni kellene!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606142_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Álságos kettős mérce: amit Brüsszel felró a magyar kormánynak, a balos spanyol vezetésnek elnézi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11611_resized.jpg?avcount=1675051208
vg.hu

„Előbb lőlek agyon....” – üzente edzője Cristiano Ronaldónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605103_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. január 30.: a Szűz szerencsés lesz, a Mérleg jó irányt ad a dolgoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15607159_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hármaskarambol történt: Buszmegállóba csapódott az egyik autó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606228_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Megrekedt lélek vagyok" - szívszaggató levelet írt, majd vonat elé lépett a modell szépségű lány Nagykőrösön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606713_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ilyen nincs: 60 embernek is 5 találatosa volt a lottón a hétvégén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15604883_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: Utasokkal teli busz balesetezett, rengeteg a halott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/f9bOb0KttWDrufcHCoVcWiFnDvEV0Bi_CRTbKw9jyVI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JhZTI2ZGNmMWRkZjQyMmViYWI4NzdhODIxMzIyMzk3.jpg
Alvilág

Ez a csinos pesti ügyvédnő mosta tisztára az olasz maffia pénzét a Nagykörúton – fotók

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/gGo0hBNB7r6SG4iXmPh7BtRfWm3PZ9VUYS7pIfCP5O4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U1ODZjMjZkOTA3MjRlNjk4M2JkYzVmOWM2NDY0ZDMy.jpg
Csoda

Magyar csoda történt: négy fiatalnak jelent meg Szűz Mária - videó!