Baleset

Tragédia Vashosszúfalunál: Órákon át feküdhetett a roncs alatt a háromgyerekes édesapa

Létrehozva: 2022.10.24.

Sz. Gábor akár órákon át is feküdhetett az Opel kisbusz roncsai alatt. Mikor észrevették, már késő volt, nem lehetett megmenteni az életét. Három gyermeket hagyott maga után.

Forrás: YouTube/112 Press

Akár órákat is heverhetett egy töltés mélyén az a kisbusz, aminek a sofőrjét a kocsi alá szorulva találták meg szombat éjjel. A kilencszemélyes Opel vélhetően Vasvár felől tartott Jánosháza irányába, amikor egy balkanyarban a padkára futott, majd felborult. A sofőr életét már nem lehetett megmenteni, a háromgyerekes családapa ugyanis a roncs alatt feküdt. 

Órákig nem vették észre a roncsot. Mire rátaláltak, Gábor már nem élt  Fotó: YouTube/112 Press

Hátsó lámpájáról ismerték fel a ködben

A tragikus baleset szombat este környékén történhetett, legalábbis ekkor, este tíz óra körül vette észre egy autós azt a piros Opel kisbuszt, ami egy meredek, csúszós töltés alján feküdt összetörve a 8-as út egyik szakaszán – írja a 112 Press. Egyelőre nem tudni, hogy a kocsi mikor borult fel, az oldal szerint ugyanis lehetséges, hogy a sofőr már órák óta feküdt összezúzva, azonban a sűrű köd miatt senki nem vette észre. Egy arra járó autós végül a világító hátsó lámpája miatt szúrta ki, és azonnal riasztotta a zsarukat. 

Autója alá szorult be Gábor

Az első kiérkező rendőr azonnal lemászott a meredek töltés aljára, ahol meg is találta az Opelt, ami ekkorra már teljesen összeroncsolódott állapotban feküdt a bokrok között, az ablakai is kitörtek,. Állítólag a sofőr megpróbálta visszakormányozni az útra, azonban a kisbusz a levegőbe repült, kitört egy jelzőtáblát, majd a földbe csapódott. 

A kocsiban ülő Sz. Gábor azonban nem használt biztonsági övet, így a csattanáskor kizuhant az autóból, a kocsi pedig egyenesen rádőlt. Vélhetően azonnal meghalt. 

 

Három gyermek gyászolja édesapját

Sz. Gábor tragikus halála mindenkit megrázott a környéken. A Borsnak elmondták: a férfi rajongva szerette gyerekeit. 

Imádta a gyermekeit, értük élt és dolgozott. Soha nem volt felelőtlen, nem száguldozott. Még mindig nem tértünk magunkhoz azok után, ami vele történt

– mondta kollégánknak könnyes szemmel a férfi egyik ismerőse. Hozzátette: a férfi családja, édesanyja és testvérei teljesen összeomlottak. 

– Sokkos állapotban van mindenki, bele sem merek gondolni, hogy a gyerekeknek mit mondtak, olyan kicsik még szegények! – ingatta a fejét. 

Október elsején kísértetiesen hasonló tragédia történt Pest megyében, Apaj és Bugyi között: akkor egy platós kocsival borult fel egy 34 éves férfi, aki szintén a kocsi alá szorult. Testét ez esetben is a baleset után órákkal találták meg, méghozzá a saját kollégái. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek