Bűntény

Öngyilkosságnak álcázott gyilkosság: Saját kisgyermekei buktatták le Bálintot

2022. augusztus 16. kedd 18:30

Gyilkossággal gyanúsítják F. Bálintot, aki elhidegült feleségét hatmillió forintért gyógyszerekkel mérgezett meg, azonban öngyilkosságnak álcázta. A koronatanúk a közös gyerekek voltak, akik mindketten apukájuk ellen vallottak.

Forrás: Police

Az egész élete kettétört B. L.-nek és családjának tavaly júniusban, mikor közölték velük: lánya gyógyszertúladagolásban életét vesztette

A zsaruk akkor azt mondták, Zsuzsanna öngyilkos lett, most azonban váratlan fordulat állt be az ügyben: lehetséges, hogy halálát egyáltalán nem önkezűség, hanem élettársa okozta.

Mókuskerékből szabadult volna Zsuzsanna

Az asszony a halála előtt már jó ideje elhidegült agresszív párjától, aki viszont még mindig nála élt barátjával, T. Mihállyal együtt:

– Szegény három műszakban dolgozott, az a férfi meg hébe-hóba, ha volt munkája. Emellett lelkileg terrorizálta és megcsalta a lányomat, egy másik nőnek gyereket csinált, majd magára hagyta, aztán ide-oda költözött a két nő között. Nem csoda, ha szabadulni akart tőle a lányom – sóhajtotta Zsuzsanna megtört édesapja. A családanya előtt azonban egy nap felcsillant a szabadság lehetősége:

– Egy barátunkkal megegyeztek egy lakáscserében, és amikor pénteken együtt bográcsoztak, a férfi 6 millió forintot át is adott Zsuzsannának. Ő a melltartójába és a párnahuzatba dugta el a pénzt, szombaton pedig a zárat is lecserélte, hogy be se juthasson az a férfi. Hétfőn mentek volna lepapírozni a cserét – sorolta az édesapa.

Kérdések sora

Mikor már úgy tűnt, új életet kezdhet, vasárnap jött a sokkoló hír, hogy megtalálták Zsuzsanna holttestét. Ekkor F. Bálint és T. Mihály is a lakásban voltak, ugyanis a gyerekek a zárcsere ellenére beengedték apjukat. A két férfi azt állította, hogy próbálták ugyan az asszonyt újraéleszteni, de mikor nem sikerült, kihívták a mentőket. Mindketten azt vallották, hogy Zsuzsa öngyilkos lett. B. L.-ék azonban nem nyugodtak bele:

Ha öngyilkos akart volna lenni, lett volna a hosszú évek megaláztatása alatt bőven alkalma, de nem akkor, mikor végre hatmillió forinttal a zsebében új életet kezdhetett volna. 

Ki hallott ilyet, hogy valaki kap pénteken hatmilliót, szombaton lecseréli a zárat, hétfőn ment volna átíratni a lakást, de vasárnap öngyilkos lesz, a pénznek pedig nyoma sincs? És hogy lehet, hogy csak akkor hívtak hozzá mentőt, mikor már lilult a szája? Miért nem azonnal? tette fel a kérdések sorát az apa. Ezért lányával, Zsuzsa testvérével együtt feljelentést tett a rendőrségen, az ügyészség pedig vizsgálódni kezdett.

Döbbenetes vallomás

Ekkor jutott a hatóságok tudomására a hatmillió forint és az a tény, miszerint a két kisgyerek otthon volt a tragédia óráiban. A hét- és kilencéves gyerekek döbbenetes vallomást tettek a pszichológus szakértő jelenlétében, a vallomásról pedig szakértő állapította meg, hogy valós:

– Zsuzsanna még aznap is munkában volt, mikor fáradtan hazatért, az a két férfi kávéval kínálta. Mindkét unokám elmondta, hogy látta, hogy a két férfi valamit tesz Zsuzsa kávéjába. A kislány úgy fogalmazott: papa, nem szoktam ilyet csinálni, de leselkedtem – és elárulta, hogy látta, ahogy zsepit nyomnak le az anyja torkán. Azt is elmondták, hogy Zsuzsanna nem is leesett az ágyról, hanem lerúgták – mondta elcsukló hangon az édesapa, aki elmondta, hogy a kisfiú korábban is akart valamit mondani a rendőröknek, azonban édesapja akkor letorkolta.

Ricsikém félt az apukájától, most is félnek tőle mind a ketten. Amúgy azóta sem nézett nagyon a gyerekei felé, őket a másik lányom neveli 

– sóhajtott szomorúan B.L.

A Bors azt is megtudta, hogy a gyerekek mentőt akartak hívni anyjukhoz, amikor az már láthatóan rosszul volt a szerektől, ám nem engedték nekik, így végignézték Zsuzsa haláltusáját. A kicsik azóta is trauma hatása alatt vannak, Zsuzsa testvére hosszú idő óta ápolja a lelküket, terápiára viszi őket. 

 

Nem nyugszik a gyászoló apa

A rendőrség most, több mint egy évvel a tragédia után nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt folytat nyomozást az ügyben. 

Elfogták a két férfit is, a 46 éves T. Mihályra Csepelen csaptak le, míg F. Bálintot Állampusztán kapták el, ő ugyanis nemrég szabadult.

– Azért ült, mert Zsuzsa másik házasságából származó fiának eltörte a bordáját. De csinált még olyat is, hogy a fiam, Gábor nevében felvett árvasági segélyt és ösztöndíjat. Ilyen ember Bálint – ingatta a fejét B. L., aki hangsúlyozta: nem adja fel, hogy igazságot szolgáltasson a lányának:

Hogy lehet, hogy valaki lop valamit, és évekre lecsukják, míg két gyilkos szabadon garázdálkodik? Jobb, ha tudják, hogy nem nyugszom, míg börtönbe nem kerülnek.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15400844_auto_resized.jpg
origo.hu

45 méteres, veszélyes mélytengeri lényt találtak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10437_resized.jpg?avcount=1669972508
origo.hu

A finn miniszterelnök drámai bejelentést tett Oroszországról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15401663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lehetetlen küldetés, döntsd el, melyik bombázó a dögösebb!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15399978_auto_resized.jpg
vg.hu

Fontos dátum jár le az autósoknak éjfélkor, újabb költségük emelkedik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15399785_auto_resized.jpg
ripost.hu

Itt a bizonyíték: szakított a magyar műsorvezető és az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15400128_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elszólta magát az ukrán elnök a háború befejezéséről, kiderült, mi lehetett rá az oka

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10438_resized.jpg?avcount=1669972508
origo.hu

Eltűnt Kasza Tibi és családja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10418_resized.jpg?avcount=1669972508
origo.hu

Hogyan vigyázhatunk egymásra? (x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15399379_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megfagyott a levegő a forgatáson: Polgár Árpád hazaküldte Gáspár Evelint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10417_resized.jpg?avcount=1669972508
she.life.hu

Így küzdöttem le a menstruáció előtti édességvágyat és értem el az álomalakot

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/-_vBpEd2iqIbWiaOQF-3PuM5IxCjjvQ0tjcyvKrtmzk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0NDZlM2MxZTVlMTQ5ODQ5YWYzM2Q4MTUwOTVlNmQy.jpg
Közélet

Orbán Viktor: Tragikus volna, ha a gázra és a nukleáris energiára is kiterjesztené a szankciókat az EU

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/1w-BFjmAGSwalcsPvekuCxkiMBOWEGafNThiBJzuCJs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YzN2UyYWVhYzJlMDQ3NzA4MjE2MzUxNmJlYzM5ZjU1.jpg
Szex

Hatalom és perverzió: Petronella sokkoló részleteket árult el Jeffrey Epstein pedofil orgiáiról