Puccs

Vissza akar térni, puccsra készül Jakab Péter: a Jobbik-szexbotrány főszereplője mögé bújik

2022. június 23. csütörtök 12:53

A legnagyobb titokban zajlanak az előkészületek, hogy Jakab Péter ismét megszerezhesse a vezetést a Jobbikban. A Metropol több jobbikos forrása is megerősítette, hogy Jakab a szexbotrány gyanúsítottja, Földi István segítségével akarja visszaszerezni a hatalmat.

Forrás: Magyar Nemzet

A puccs előkészületei a lehető legnagyobb titokban zajlanak, mégis sok minden kiszivárgott.

Jakab Péter azért is ragaszkodik a frakcióvezetői székhez, hogy az átmeneti időszakban a parlamenti erőforrásokat – pénzt, autók, hozzá hű alkalmazottak – törvénytelen módon egészen más célra, a hatalom visszaszerzésére használhassa. A parlamenti stábot ezekben a napokban máris kampánystábokká alakították át.

A Képviselői Irodaház elől, a frakció autójával indul titkos kampánykörútra az „álompár”Fotó: Bohár Dániel videó

A puccsot próbálják álcázni, azt a látszatot keltve, hogy egyáltalán nem foglalkoznak politikával. Jakab élettársa, a bukott kabinetfőnök, Molnár Enikő még egy iskoláslányokra emlékeztető posztot is közzétett, mintha máris nyári szabadságát töltené:

Mindez nyilvánvalóan a figyelem elterelésére szolgál. Közben Jakab és Molnár Enikő folyamatosan járják az országot és a politikai puccs előkészítésén dolgoznak.

A Metropol jobbikos forrásai dokumentumokkal, belső levelezéssel alátámasztva a következő menetrendet vázolták. A puccs döntő mozzanata, hogy a július 2-ai elnökjelölő kongresszusra bejelentkezett a jobbikos szexbotrány főszereplője és gyanúsítottja, Földi István. Az ő szerepe politikai szempontból kulcsfontosságú. Ugyanis az általa alapított több tucat, sebtében összehozott, sokak szerint kamu alapszervezet döntő szerepet játszott Jakab Péter legutóbbi, több mint 70 százalékos fölénnyel történt elnökké választásában. Ugyanakkor annyi erejük még nem volt, hogy egy Jakabot kiszolgáló, őt vakon követő elnökséget is megszavaztassanak. Ezért most biztosra akarnak menni.

Készülődnek a puccsisták. Jakab legfőbb embere az új elnökjelölt, a szexbotrányba keveredett Földi István. Jobbról a harmadik a puccs másik főszereplője, a hírhedt antiszemita Bíró László.

Jakab Földi mellett máris szövetkezett a maradék Jobbik másik „bölényével”, Bíró Lászlóval. Bíró, mint sokan emlékezhetnek rá, egy vele szemben megindult büntetőeljárás miatt, amikor nemcsak a NAV vizsgálódott vele kapcsolatban, de még Hadházy Ákos is feljelentette, került az érdeklődés középpontjába. Aztán meg durva antiszemita mocskolódásai miatt az egyesült baloldal már nem merte indítani a választásokon.

Bíró László látszólag visszavonult, de közben a maradék Jobbik szervezetek borsodi vezéreként továbbra is az egyik legfontosabb tényező a pártban. A Jakab-puccs előkészítői most úgy számolnak, hogy a Földi László féle kamu-alapszervezetek és a Bíró László-féle borsodiak révén kisöpörhetik Potocskánét és a hozzá csatlakozott lázadókat. Molnár Enikőt, aki szinte egy percre nem mozdul el Jakab mellől – sokan látták őket már kézen fogva sétálgatni – személyes bosszú is vezeti Potocskáné ellen. Benne látja a kialakult helyzet, a Jakab elleni lázadás legfőbb okát.

A puccs részletes terveiből megérthetjük azt is, hogy miért jelentkezett be a Jobbik elnöki posztjára sokakat meglepve Gyöngyösi Márton. A Metropol informátorai állítják, hogy mindez csupán a Jakab-ellenes tábor megosztására szolgál.

Amúgy is erőtlennek, politikailag kevésbé karakteresnek tűnik a lázadók jelöltje, Ander Balázs. Gyöngyösi váratlan bejelentkezése egyetlen célt, az ellentábor megosztását szolgálja. Így még simábban szerezheti meg a pártelnöki posztot Földi István, aki mögé bújva, eleinte persze informálisan, Jakab és Molnár Enikő már másnap visszatérhet a hatalomba.

Készülődés a puccsra. Jakab elmagyarázza, miért jó megoldás, ha Földi István lesz a „látszatelnök”.

Mindent elmond a puccskísérlet valódi értelméről ez a kép. Csütörtökön délben posztolta Földi a következő szöveg kíséretében: „Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével, vagyis Péterrel. Mi ketten valóban bajtársak vagyunk. Szövetségben vele és veletek kell, hogy vezessük a néppárti Jobbikot. Közösen.”

(Metropol)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar sztárok, akik szex közben is fotózták magukat - képek

vg.hu

Dűne-forgatás: ezekkel a színészekkel találkozhat Budapesten

borsonline.hu

Szörnyű buszbaleset történt: 16 ember meghalt, több kisiskolás gyerek is életét vesztette Indiában

mandiner.hu

Horvátországban is marad a hatósági benzinár

ripost.hu

Hűha, a bikinis Zimány Lindánál nem látsz ma szexibbet!

mandiner.hu

Az elfoglalt luhanszki régió zászlójával pózoltak orosz űrhajósok

origo.hu

Berki Mazsi fontos döntést hozott: ezért marad külföldön

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. július 5.: a Bika szerencsés, az Oroszlán jó hírt kap

borsonline.hu

Váratlanul beindult a szülés a TV2-sztár feleségénél, duplán rátekeredett a köldökzsinór a baba nyakára

borsonline.hu

Megrázó részletek a diósjenői gyilkosság helyszínéről: a nagynéni végignézte, ahogy kihantolják a kislány csontjait

borsonline.hu

Titokzatos gyilkosságok Diósjenőn: A nevelőapa bűnös viszonyáról pletykálnak a helyiek

borsonline.hu

Szörnyű titok derült ki: A diósjenői gyilkosság gyanúsítottjának lelkén még egy halál szárad

További cikkek

Halál

Hiába küzdöttek az orvosok, nem tudták megmenteni a szári víztározóba esett 15 éves lány életét

Gyilkosság

"Minden nap itt mentünk el a lányok mellett, ez nagyon durva" - megszólalt a Diósjenőn meggyilkolt lányok rokona