Posta

Fontos közleményt adott ki a Magyar Posta

MTI

Létrehozva: 2022.06.01.

Továbbra is elérhető lesz az ügyfeleknek a koronavírus-járvány miatt 2020-ban bevezetett érintésmentes kézbesítés - közölte a Magyar Posta szerdán az MTI-vel miután a vírus miatti veszélyhelyzet megszűnt, és az eljárást már korábban rögzítették a postatörvényben.

Forrás: Ripost

A jogszabály előírja, hogy a posta a belföldi ajánlott leveleket továbbra is a levélszekrénybe kézbesíti, az elmúlt két év gyakorlatához hasonlóan, ha nincs postaláda, vagy nem biztonságos az ajánlott levél elhelyezése, akkor a postás értesítőt hagy.

A tértivevényes leveleket, a hivatalos iratokat és a nemzetközi könyvelt levélküldeményeket, illetve belföldi és nemzetközi csomagokat továbbra is személyes átvétellel kézbesítésik. Abban sincs változás, hogy ezekben az esetekben szükséges a személyazonosság vagy az átvételi jogosultság igazolása. Az új szabály szerint az átvételnél az ügyfél aláírására azonban nincs szükség.

Az utalványoknál marad a megszokott kézbesítési mód, az átvételt, mindig aláírással kell igazolni - írják a közleményben.

Az érintésmentes kézbesítés jelentős könnyebbséget eredményez az ügyfélnek, mivel akkor is megkapja a küldeményét a postaládájában, ha a kézbesítéskor nem tartózkodik otthon, így nem kell a postára mennie - írják a közleményben.

A Magyar Posta Zrt. vizsgálja, hogy milyen módon tudja fokozni az ügyfélbarát működést, és miként javíthatja a szolgáltatás színvonalát a jövőben - tájékoztatott a társaság.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek