Baleset

Életet mentettek a börtönkommandósok Budapesten

Kóré Károly

2022. június 30. csütörtök 11:30

Életet mentettek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának munkatársai. A főleg a fogvatartottak börtönön kívüli szállításával foglalkozó tisztek a kőbányai Újhegyi út és Harmat utca kereszteződésében arra lettek figyelmesek, hogy három gépjármű összeütközött, az egyik pedig fel is borult. Azonnal elkezdték a sérültek kiszabadítását és az autók áramtalanítását.

Bezzeg Szebasztián három kollégájával egy műveleti csoportvezetői képzésen vett részt, majd éppen a munkahelyükre igyekeztek, amikor az Újhegyi út és a Harmat utca kereszteződésében meglátták, hogy három autó összeütközött, egy pedig fel is borult.

A karambol pillanatában még nem voltunk ott, valamivel később értünk oda. Már éppen próbáltak az emberek a járművekből kiszállni. Azonnal megkezdtük az út lezárását mindkét irányból. Az egyik oldalról a szolgálati gépjárművel fény és hangjelzést adtunk, a másikról pedig egy kolléga karjelzéssel irányította a forgalmat – mondta a tiszt.

Mint azt a Bors megtudta, egy nő nem adta meg az elsőbbséget, és oldalról beleszaladt egy másik gépjárműbe. Ennek az lett a következménye, hogy egy szemből, szabályosan haladó autó frontálisan nekiütközött az egyik kocsinak. Az egyik autó az oldalára borult, de abból a sofőr ki tudott szállni, akárcsak a balesetet okozó hölgy. Egy vétlen sofőr viszont sokkot kapott, és szinte mozdulatlanul a volán mögött maradt. Szebasztián munkatársai megállapították, hogy szerencsére csupán a nyaka rándult meg.

Ki kellett segítenünk a gépjárműből. Az egyikünk elvégezte az elsősegélynyújtó képzést, ezért tudta, mit kell tennie – emlékezett vissza Szebasztián.

– Mivel észrevettük, hogy az oldalára borult kocsiból ömlik az üzemanyag, gondoskodtunk az autók áramtalanításáról is, nehogy felrobbanjanak – tudatta a bv-alkalmazott.

A műveleti egység tagjai tulajdonképpen a BVOP elit alakulatához tartoznak. Feladatuk a foglyok börtönön kívüli szállítása és kísérése, többek között akkor, ha a rabokat kórházba, egy másik börtönbe, vagy bíróságra kell eljuttatni. Ugyancsak ők verik le az esetleges börtönlázadásokat, igaz, ezek nem jellemzők Magyarországon.

Szebasztián egyébként korábban a börtönben is mentett már életet.

– Egy fogvatartott a zárkájában felgyújtotta a matracát. Amikor észrevettem, hogy az ajtón füst áramlik ki, kihoztam a rabot – mesélte. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tolvai Reni elmondta, hogy miért nem hívják tévéműsorokba

borsonline.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Sziget fesztiválon

metropol.hu

Úrinő vagy szobalány? Ez vagy a csillagjegyed szerint!

hirtv.hu

Hatalmas erőkkel vonult ki a rendőrség, lezárták a környéket: egy 80-as éveiben járó férfit a nyílt utcán késeltek halálra

mindmegette.hu

A legjobb nyári köret! Így lesz tökéletes a tzatziki

vg.hu

Megbüntették az Aldit, mert a hatósági árnál drágábban árulta a cukrot

vg.hu

Elon Musk most a Manchester Unitedra vetett szemet

lakaskultura.hu

Látóhatáron a tenger: ilyen egy modern, letisztult nizzai lakás

borsonline.hu

Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták le a TV2 sztárját

borsonline.hu

Kozso lányának vallomása: Apukámmal nem alakult ki igazi apa-lánya kapcsolat

borsonline.hu

Megkérdezték Tolvai Renit, mennyi pénzt ajánlottak neki szexért - itt a válasz

További cikkek

Energia

Nagy bajban a franciák: télen már áramkimaradás lehet náluk

Végzetes hiba

Összekeverték a kórházban a gyógyszerét, tragikusan fiatalon meghalt Martin - megszólalt a gyászoló anya