Hal

Áder János: Nyugdíjasként hetente pecázom

K. D.

2022. június 23. csütörtök 15:50

Több mint 700 ezer horgászigazolvánnyal rendelkező pecás van Magyarországon, és ez a szám egyre csak növekszik. A Bors hetente jelentkezik horgászrovatával, amellyel még több embert kívánunk kicsalni a tó- vagy folyópartra. Ezúttal Áder János volt köztársasági elnökkel „pecáztunk” a Magyar Horgászat Nagyköveteinek Horgászversenyén.

Színészek, sportolók és a korábbi köztársasági elnök, Áder János is tiszteletét tette a kilencedik alkalommal megrendezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek Horgászversenyén, amelyet Szegeden, a Maty-éri Kajak-Kenu pálya tartottak. Bár az idő kegyes volt a hírességekhez, nem született rekordfogás. Elvétve jöttek csak a pontyok. A nagykövetek elnöke, a szenvedélyes horgász hírében álló Áder János is csak az apróbb halakat kapkodta, elsősorban a kis balinokat. Igaz, azokat rendületlenül, szinte percenként szedegette ki csontival. Ez a taktika bejött, és magabiztosan nyerte meg a versenyt.

– Az első negyed óra után világossá vált számomra, hogy ebben az időben szinte lehetetlen pontyot fogni. Ezért taktikát váltottam, és a part közelében próbálkoztam keszegekre, kárászokra, de szinte csak törpeharcsa jött, összesen 37 darab. Örülök, hogy sikerült nyernem – mondta a Borsnak Áder János.

Az etetés bevált, rengeteg halat fogott Áder János  Fotó: Gigor Csaba

A volt köztársasági elnök arról is szót ejtett, hogy mióta nyugdíjba vonult, igyekszik több időt szentelni a hobbijára.

– Törekszem legalább hetente egyszer lemenni a vízpartra. Ebben a nyári melegben elsősorban keszegezni szoktam, mert az a tapasztalatom, hogy ilyenkor azt lehet fogni. A tilalom után pedig a Balatonon kősüllőre, süllőre horgászom majd. Van egy jó barátom, akivel eljárok, vele nem szoktunk nullázni – fogalmazott leköszönt államfő, akit néha fia is elkísér. 

37 darab törpeharcsát fogott  Fotó: Gigor Csaba

– Vele pontyozni szoktam. A barátai közül többen szeretnek pecázni, ilyenkor az egész társasággal együtt megyünk le. A fiam nem olyan szenvedélyes horgász, mint én, ezért általában én adom neki szereléket. Ez számomra nem túl pihentető, hiszen inkább segédkezem neki, mint pecázom, de szívesen teszem, mert nagyon jót tesz a kapcsolatunknak egy-egy ilyen apa-fia program.

Támadtak a törpék

Apróbb bosszankodásra adott okot, hogy hemzsegtek a törpeharcsák a Maty-éri Kajak-Kenu pályán. Az apró ragadozók szinte mindent megettek, még a kukoricát is. A hírességek próbálták elkerülni, sajnos kevés sikerrel. – Nekem van egy tuti módszerem, ez pedig a kemény kukorica. Bár nem jönnek úgy a kapások, mint a többieknek, de ha valami rákap, az tuti nagy hal lesz. Maximum elviszem a legnagyobb kopoltyúsért járó díjat – bizakodott a verseny alatt Besenyei Péter műrepülő-világbajnok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meg akarta büntetni a rendőr a munkagépest, olyan bosszú jött, amire senki se számított - videó

vg.hu

Elképesztő, emelt bérrel sem találnak szakácsot Hosszú Katinka bisztrójába

borsonline.hu

3 fiatal életét követelte: rosszul felszerelt téligumi volt a felcsúti „halálautón”

vg.hu

Ablakot törtek a klíma nélküli vonatkocsiban rekedt utasok

metropol.hu

Ezt tedd, ha a rekkenő hőség idején a társasház nem engedi, hogy használd a klímádat

borsonline.hu

Súlyos dolgokat állít az utolsó szó jogán VV Fanni feltételezett gyilkosa

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

Új életet kezd Olaszországban, ebből él majd az Operett sztárja

borsonline.hu

Több megyére riasztást adtak ki, jégeső is eshet

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

További cikkek

Tragédia

Családi dráma: végzett 3 éves kisfiával, majd öngyilkos lett a rendőr

Tragédia

Kiváló úszó volt: Rejtély, mi okozta Dániel halálát a Tisza-tónál