Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

Bors

2022. január 22. szombat 19:00

Testvére születésnapján lett rosszul az ártatlan kisfiú, az orvosok pedig szörnyű diagnózist közöltek a szüleivel. Minden egyes új nap az utolsó lehet a számára.

Forrás: Twitter

Egy fiatal anyuka leírta, hogyan fordult feje tetejére a világa, miután a fiánál életveszélyes állapotot diagnosztizáltak mindössze háromhetes korában.

Romannál még 2019-ben diagnosztizáltak szepszist, ami egyben a legidősebb testvérének 16. születésnapja is volt. Lucy Shields és édesapja, Richard a gatesheadi Queen Elizabeth Kórházba vitték Romant, mert úgy gondolta, hogy hasmenése volt. Ezután három héten keresztül lélegeztetőgépen volt a kisgyermek.

Fotó: Pixabay

A 36 éves durhami édesanya teljesen összetört, amikor fia vérmérgezést kapott, emiatt képtelen lett a lábaira ráállni. A most kétéves Roman agykárosodásban és epilepsziában is szenved. Ráadásul rossz állapota miatt egy csövön keresztül táplálják. Mindezeken felül legnagyobb elkeseredésére kisfiát nem újraélesztendő kategóriába sorolták legutóbbi kórházi tartózkodása során.

- Úgy érzem, mintha minden nap tojáshéjon lépkednék, mert egyszerűen nem tudom, mi fog történni Romannal. Az életünk már nem ugyanaz, és soha nem is lesz ugyanaz, mert soha nem fog meggyógyulni – árulta el Lucy a Mirror oldalának.

A beteg kisgyermeket 2021 karácsonyára hazaengedték a családjához, de nem sokkal később sokk érte őket. Roman elkapta a koronavírust és azonnal visszakerült a kórházba. Bár a vírust sikerült túlélnie, de nem tudni meddig marad ez így.

- Nem tudom, honnan veszi Roman az erőt, annyira pezsgő természetű. Próbál gügyögni, és boldog baba. De amikor rosszul van, nagyon gyorsan megbetegszik. Ránézek, és el sem tudom magyarázni, hogy mit érzek iránta. Próbálom megbecsülni minden vele töltött napot, és megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani neki, és annyi boldog időt tölteni vele, amennyit csak tudok – tette hozzá az anyuka.

Lucy elmondta, hogy fia diagnózisa előtt egyébként semmit sem tudott a szepszisről, és reméli, hogy a történetével felhívja mások figyelmét is a betegségre. A vérmérgezés egy fertőzésre adott életveszélyes reakció, amely akkor következik be, amikor az immunrendszer túlreagál egy fertőzést, és elkezdi károsítani a szervezet szöveteit és szerveit. A tüneteket nehezen lehet felismerni, mivel rengeteg lehetséges változata van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Videón Orbán Viktor legkedvesebb gratulációja

borsonline.hu

Gidófalvy Attila kigyógyult a rákból: „Most már biztos, hogy megmaradok!”

vg.hu

Egy évre eltiltották és az érmét is elvették az orosz tornásznak

life.hu

Halálakor kokain mellett más drogokat és szteroidot is találtak Berki Krisztián mellett

hirtv.hu

Sosem látott világválság jön 2022-ben? - VIDEÓ

teol.hu

Részegnek gondolták barátai a magyar férfit – Sokkoló, ami kiderült

borsonline.hu

Részegnek gondolták barátai a magyar férfit – Sokkoló, amit a mentősök közöltek velük

borsonline.hu

Oszvald Marika: Kitartóan küzdött a lányom, hogy édesanya lehessen

csok.origo.hu

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY - A legfrissebb hírek, információk.

További cikkek

Küzdelem

„Ápoltam a rákos férjemet, utána pedig én lettem rákos” - Szörnyű megpróbáltatásokon ment keresztül egy házaspár

Lezárás

A rakpart után a Lánchídról is kitiltaná az autósokat Karácsony Gergely