Bár rengeteg tortarecept létezik, mindig jó kipróbálni újabbakat, vagy akár kitalálni, tökéletesíteni a saját verziót. Sokan támaszkodnak édesanyjuk, nagymamájuk egy-egy féltve őrzött titkos receptjére, de az sem árt, ha kéznél van néhány kipróbált recept, amellyel gazdagítható, kialakítható a saját torta-repertoár. Lisa Glinskaya elképesztő receptet osztott meg a közösségi-oldalán, amivel minden vendéget levehetsz a lábáról.
Elkészítés
A légkeveréses sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük össze a reszelt sárgarépát, olajat, narancslevet és narancs héját. Hozzáadjuk: lisztet, fahéjt, sütőport, cukrot és pörkölt darált diót. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Mivel minden sütő másként működik, a 45. perc környékén érdemes tűpróbát végezni. A kész kekszet lehűtjük. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
Elkészítés
Összekeverjük a túrót, a sűrített tejet és a tejszínt. Turmixgéppel addig turmixoljuk, amíg a lehető legsimább lesz az állaga, közbe adjuk hozzá a kikevert vajat és keverjük hozzá. A kész krémet tegyük egy zsákba.
Elkészítés
A cukrot egy serpenyőbe tesszük, karamellszínűre melegítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. A kész masszát turmixoljuk simára, majd tegyük cukrász zacskóba és pihentessük pár órát hűtőbe.
A kész tortalapot éles, hosszú pengéjű késsel két kerek lappá vágjuk. Ekkor aztán jöhet a krém, majd a karamell. A répatortát banánszeletekkel, karamellel, dióval és étcsokoládéval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.