Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Bors

2022. január 18. kedd 19:00

Három hétig küzdött az életéért a koraszülött kisbaba.

Forrás: Pixabay

Egy összetört szívű anyuka mesélte el, milyen volt számára elveszíteni várva várt kislányát. A brit Hayley Ryder 25 hetes koraszülés után hozta világra második gyermekét, Nevaeh Arlea Sanderst.

A csecsemőt a wiralli Arrowe Park kórház újszülött intenzív osztályán kezelték. Ennek ellenére az orvosok Hayley-nek és férjének, Jordannak többször is elmondták, milyen erős a lányuk, és milyen jól van. Az alig 40 dekával született baba jól táplálkozott, növekedett, és alig egy hét intenzív osztályon töltött idő után átkerült a normál ellátásba.

– Nagyon kicsinek született, de tökéletes volt. Azt mondták nekünk, hogy nagyon jól van, és az intenzív osztályról átkerült a HDU-ra. Alapvetően jól fejlődött. A fiam is koraszülött volt, és 10 héttel korábban született, úgyhogy azt gondoltam, hogy ugyanezek a tapasztalatok várnak ránk most is – kezdte könnyeivel küzdve az édesanya.

Nevaeh-nek körülbelül három hétig voltak hullámvölgyei, az egyik este még szabályosan lélegzett és mosolygott, majd másnap reggel rosszul lett. Anyukája elmondása szerint a legjobb éjszakája után romlott el minden. A teszteredményei szerint a kislánynak nekrotizáló enterokolitise (NEC) lett, ami egy súlyos betegség, és többnyire a koraszülöttek bélrendszerét támadja meg. Azonnal megműtötték. Ám a szülők nem sokáig lélegezhettek fel, két nap után ugyanis kislányuk feladta a küzdelmet.

A család végignézte, ahogy egészségügyi szakemberek csoportja igyekezett megmenteni a baba életét. Végül mintegy 25 percnyi küzdelem után sajnos nem tudtak érte semmit sem tenni írja a Mirror.

– A mi tökéletes kislányunk órákkal később a karjaimban halt meg, és csak én és a férjem láthattuk őt. Életünk abszolút legrosszabb napja volt, és valami, ami egész életünk hátralévő részében velünk lesz. Egyetlen szülőnek sem szabadna ilyesmin keresztülmennie. Annyira fájt nekünk, hogy el kellett mondanunk az embereknek, hogy a fiamnak el kellett mondanom, hogy a húga soha nem jön haza, és nem fog vele élve találkozni – zokogta a gyászoló édesanya.

Nevaeh elvesztése után Hayley úgy döntött, hogy valami jót akar kihozni a helyzetből, és pénzt kezdett gyűjteni a kórház számára, ahol megpróbálták megmenteni kislányát. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Senki nem gondolta, hogy itt találnak majd rá a 13 éve eltűnt kamaszlány holttestére

mandiner.hu

Videón Orbán Viktor legkedvesebb gratulációja

borsonline.hu

Gidófalvy Attila kigyógyult a rákból: „Most már biztos, hogy megmaradok!”

magyarnemzet.hu

A főpolgármester visszavonul a pártpolitizálástól, szerinte az ellenzék még messze áll a kormányzástól + videó

ripost.hu

Szabó Zsófi: Felbontottuk az eljegyzésünket Shannel

teol.hu

Részegnek gondolták barátai a magyar férfit – Sokkoló, ami kiderült

lakaskultura.hu

Laminált, vinyl- vagy hajópadló? Így válassz burkolatot!

borsonline.hu

Lesújtó hír érkezett: Elhunyt a legendás színész

borsonline.hu

„Megöregedtem, ideje lassítani” – Budapesten járt a legendás világbajnok

csok.origo.hu

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY - A legfrissebb hírek, információk.

További cikkek

Küzdelem

„Ápoltam a rákos férjemet, utána pedig én lettem rákos” - Szörnyű megpróbáltatásokon ment keresztül egy házaspár

Lezárás

A rakpart után a Lánchídról is kitiltaná az autósokat Karácsony Gergely