Botrány

Bangóné diplomabotránya nem az első a baloldalon

2022. január 23. vasárnap 14:14

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azt hazudta, hogy van diplomája. A baloldal napokig hallgatott, most azonban kiderült, hogy kizárták a pártból és nem indulhat a 2022-es országgyűlési választásokon. Korábban Karácsony Gergely és a momentumos Hajnal Miklós is hazudtak végzettségüket illetően, az ügyeknek akkor nem lett semmilyen következménye.

Bangóné diplomaügyében napokig hallgatott a baloldal, most azonban az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a pártját is, így politikai útjaik elválnak egymástól. 

Mint írták, a szocialisták közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza. Azt is írták: Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására. A szocialista párt ezzel lezártbaj tekinti az ügyet.

Nem ez az első botrányos tanulmányi ügy a baloldalon

A szocialisták nem először keverednek hasonló ügybe, amikor egy-egy politikusuk vagy tisztségviselőjük végzettsége kapcsán kétség merül fel, és ennek kapcsán hamisnak bizonyul az életrajzuk.

Májusban, az Economistnak adott interjúját követően kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem tud angolul, illetve a nemzetközi sajtószereplésein és megbeszélésein tolmácsot használ. Megpróbálta ugyan elhitetni, hogy van középfokú nyelvvizsgája, a Facebook-oldalán megadott egy időpontot, amikor szerinte megszerezte az államilag elismert angol nyelvű nyelvvizsgáját, de kiderült, hogy a közzétett időpontban a lektorátusi nyelvvizsgáját kapta meg. Márpedig a két nyelvvizsgatípus finoman szólva sem azonos értékű: utóbbi csupán az alapfoknak feleltethető meg. Vagyis, hazudott arról, hogy államilag elismert angol nyelvű nyelvvizsgával rendelkezik ám a hamis bejegyzést, egy munkatárs hibájának feltüntetve gyorsan levették a főváros weboldaláról. Karácsony azt próbálta elhitetni egy interjúban, hogy a tudta nélkül "valaki beleírta" a doktorátust az életrajzába.

Nincs következménye a hazugságnak

A momentumos Hajnal Miklós sem szerénykedett, ő Bangónéhoz hasonlóan szintén közgazdásznak adta ki magát. Az előválasztási önéletrajzából kiderült, csak egy nemzetközi érettségivel rendelkezik Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja - emlékeztet az Origó. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szabó Zsófi botrányos szerelmei és szakításai

vg.hu

Az oroszok megsemmisítettek egy nyugati fegyverszállítmányt

life.hu

Egy párt alkotnak? csókolózás közben kapták lencsevégre Molnár Andit és Szente Vajkot - Fotók

hirtv.hu

Lukácsi Katalin: Sajnálom, hogy nyilvánosságra került a Márki-Zay Pétert kritizáló levelem

ripost.hu

Kínos: kirúgták a kocsmából Csepregi Éva fiának a feleségét

vg.hu

A szomszédban már kitört a lakásvásárlási láz

mandiner.hu

Az emberek már verekednek az élelmiszerért

travelo.hu

Jön az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál a Szabadság téren

borsonline.hu

Shane Tusup visszakönyörögné magát, ajándékokkal halmozza el Szabó Zsófit

borsonline.hu

Szabó Zsófi rendőrt akart hívni az őrjöngő Shane Tusupra

lakaskultura.hu

Megújult lakás pillanatok alatt, fillérekből? Lehetséges!

borsonline.hu

Másodfokú riasztást adhatnak ki több megyére: kegyetlen, ami az ország felé tart

További cikkek

Rezsi

Itt nőttek a leginkább a rezsiárak Európában, a magyarokat védi a rezsicsökkentés

Szakítás

Shane Tusup visszakönyörögné magát, ajándékokkal halmozza el Szabó Zsófit