Aktuális

Gyermekei ölelésére vágyik a Hódmezővásárhelyről eltűnt családanya – ez történt, miután rátaláltak

Kóré Károly

2021. december 2. csütörtök 16:45

Mohácson, egy áruház előtt parkoló autóban találtak rá a hétfő óta országosan keresett, Hódmezővásárhelyről eltűnt ötgyermekes családanyára. A kényszerbetegségben szenvedő Erikát beszállították a pszichiátriára, és vélhetően egy darabig még ott is tartják, ugyanis a családjának írt búcsúlevelében öngyilkossági szándékokra utalt.

Forrás: Saját

Hétfő óta keresték szerettei a Hódmezővásárhelyről eltűnt R. Erikát. Az ötgyermekes édesanya aznap távozott otthonról, de mivel ijesztő búcsúlevelet is hátrahagyott, a rendőrség a családja bejelentése után azonnal keresni kezdte a kényszerbetegségben, OCD-ben szenvedő asszonyt. Erika egyszerűen irtózott attól, ha idegenek léptek az otthonába, és a saját gyermekeit is arra kötelezte, hogy ha hazaértek, a lehető leghamarabb vonuljanak a fürdőszobába. Állapota miatt gyógyszereket kellett szednie. Erika valószínűleg egy családi konfliktust követően úgy döntött, hogy autóba ül és messzire megy. A nő egy hosszabb levélben kifejtette, hogy régóta nem volt boldog, és arra kéri a párját, hogy vigyázzon a családra. Öt gyermekét egyenként megszólítva meghagyta, hogy mindig velük lesz, és hisz benne, hogy sokra viszik majd. Szüleit ugyanebben az írásban arra utasította, hogy ne legyenek ott a búcsúztatásán.

A nőt végül a rendőrök találták meg csütörtök kora este az egy mohácsi áruház parkolójában álló autójában ülve. Kórházba szállították, és a tervek szerint a szakszerűbb orvosi ellátás érdekében hamarosan átviszik egy szegedi gyógyintézménybe. Az egyik testvére és a párja már beszélhetett is vele telefonon.

– Mivel Erika engem adott meg a Facebookon a profilja hagyatéki képviselőjének, felmerült a nyomozókban, hogy mivel közel állunk egymáshoz, sokat tudhatok róla. Elmondtam a rendőröknek, hogy a testvéremet szép emlékek kötik Mohácshoz, hiszen amikor a legnagyobb gyermeke, a 15 éves Réka még kisbaba volt, ott jártak egy vendéglőben. Onnan Pécs fel indultak tovább, ezért felmerült, hogy ezúttal is ezeken a környékeken bujkálhat – mondta Mariann.

Az édesapám és az egyik egyik húgom csütörtök hajnalban egy Erikáról szóló képpel együtt elindult, hogy azokban a városokban járókelőktől kérjenek segítséget, hátha látta valaki – magyarázta az aggódó testvér. Erikát az egyenruhások először bevitték a kapitányságra, de mivel nem volt kihallgatható állapotban (a kérdésekre zavarosan vagy egyáltalán nem válaszolt) mentőket hívtak hozzá.

– A kórházból az egyik doktornő hívott fel Erika telefonjáról, és megengedte, hogy röviden beszéljünk. A testvérem elmondta, az egészet azért tette, hogy lássuk, mekkora bajban van. Szeretett volna hazajönni, hogy megölelhesse a gyerekeit, de közölték vele, hogy egy darabig még intézményi kezelésre szorul – fejezte be Mariann.

Imre, Erika két legkisebb gyermekének édesapja szerint nem tudható, hogy pontosan mi vezette tettére a családanyát.

Egyelőre nem adott magyarázatot, de nem is szerettem volna gyötörni. Fogalmam sincs, pontosan mit csinált majdnem három napig. Nagyon maga alatt van, és senkit nem szeretne elveszíteni. Én biztosan kitartok mellette – szögezte le Imi. Felmerült a kérdés, hogy a mindössze 9 hónapos Zénó hogy viseli édesanyja hiányát.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy már korábban átszoktattuk az anyatejről a tápszerre, hiszen Erika gyógyszerei miatt nem javasolták a természetes táplálást – fejezte be a családapa.

További cikkek

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Sértés

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Elkezdődött a pozícióosztogatás: Hadházy maga jelentette be, hogy miniszter lesz, ha győz a baloldal

borsonline.hu

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben: a kisebb kórházakat az egész országban be akarják zárni

mandiner.hu

Bloomberg: Orbán a romákat is célba vette

kisalfold.hu

Kívülről meg sem mondanánk, micsoda otthon lapul itt!

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

Légiósok: Holman Dávid ismét azt csinálhatja, amit imád – futballozhat

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

nemzetisport.hu

Everton: már Angliába utazott, napokon belül kinevezhetik az új menedzsert

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

origo.hu

Megőrülnek a cicáért, mert pont úgy néz ki, mint Csizmás Kandúr