Aktuális

Már kiskamaszként megtapasztalta a népszerűség árnyoldalát Nagy Bogi

Bors

2021. november 28. vasárnap 12:00

Az online térben a véleménynyilvánítás szabadsága olykor súlyos traumákat okozhat a felhasználóknak. Nagy Bogi már kiskamasz kora óta a nyilvánosság előtt él énekesnőként, és ő sem tudta elkerülni a környezete bántó bírálatát. Egy kommentelő csúnyán a lelkébe gázolt egyik fotója miatt, ami komolyan elbizonytalanította saját maga megítélésében.

A Rozmaring pillanatok a családnak  - podcast legutóbbi epizódjában a fiatal énekesnő, Nagy Bogi vendégeskedett, aki az M2 gyerekcsatorna bábsorozatának aktuális témájában szólalt meg a szerző, Trömböczky Napsugár, valamint a tanácsadó szakpszichológus, dr. Polányi Viktória társaságában. A podcastból kiderült, hogy Bogi már pályája kezdetén, korán szembe találta magát a cyber-bullinggal, a felzaklató, rosszindulatú kommentek formájában.

„Amikor  kisgyerek voltam, még nem léteztek okostelefonok. Régi, nyomógombos mobilom volt, amit egyébként nagyon szerettem. A Facebook volt az első közösségi platform, amit kipróbáltam, olyan tíz-tizenegy évesen. Amikor már egyre több helyen léptem fel és egy országos tehetségkutató-műsorba is eljutottam, létrehoztam egy saját előadói oldalt. 12 éves voltam, amikor megkaptam az első negatív kommentemet. Tisztán emlékszem rá, arról szólt, hogy nagy a fejem. A mai napig emlékszem a nő arcára, mert nagyon megbántott” – kezdte Bogi, aki mivel elbizonytalanodott a kinézetével kapcsolatban, az édesanyjához fordult segítségért, aki megnyugtatta, hogy egyáltalán nincs semmi gond a külsejével. A kiskamaszban azonban később mégis úrrá lett a megfelelési kényszer, nem tagadja, hogy korábban testképzavarral küzdött, ami miatt gyermekpszichológushoz fordult. Mint mondja, az ismertség árnyoldalait a mai napig nehezen kezeli.

„Az évek alatt megerősödtem, már nem olvasok el minden hozzászólást, a céltalan, negatív megjegyzéseket pedig kinevetem vagy ignorálom. A rajongókkal is próbálom megtalálni a megfelelő hangot, de néha így is meglep a reakciójuk. Múltkor vásárlás közben a sorból kilépett egy lány, majd a nyakamba ugrott és úgy elkezdett ölelgetni, mintha már évek óta barátok lennénk. Megrettentem, nem is feltétlenül a járványhelyzet miatt, hanem mert belépett a belső komfortzónámba, amit nem biztos, hogy megengedtem volna, ha megkérdezi, de nem volt választásom. Közvetlen típusnak tartom magam, szeretem az embereket, de van egy határ, amit jó, hogyha megtartunk egymással” – emlékezett vissza a legutóbbi tapasztalatára Bogi a Rozmaring pillanatok a családnak-podcastban, aki azért mesélte el történetét, mert tudja, hogy nemcsak az ismert embereknek, hanem átlagos gyerekeknek és fiataloknak is fájdalmat okozhat az internetes zaklatás.

A teljes beszélgetés és a Rozmaring pillanatok a családnak-podcast nyolcadik epizódja, dr. Polányi Viktóriával, Trömböczky Napsugárral és vendégükkel, Nagy Bogival már elérhető a Médiaklikken, a Spotify-on és az Apple Music-on!

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

vg.hu

Kiderült, fertőző-e a koronavírus szoptatáskor

likebalaton.hu

Korcsolyázós, boros és kulturális programok a balatoni hétvégéhez

origo.hu

Megdöbbentő képek a tongai vulkán pusztításáról

hirtv.hu

Elkapták az osztrák határon lövöldöző embercsempészt

kisalfold.hu

Elérhetetlenek a Győrben Közlekedünk videói - megkérdeztük, mi történt az oldallal

origo.hu

Minden emberben van egy "halálóra", ami előre megmutatja, mikor hal meg

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

origo.hu

Mától ismét pályázhatnak a vállalkozások technológiaváltó támogatásra

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt